paprena cijena

Na Poljudu spremaju senzacionalan transfer; Hajduk Gorici preotima direktora i najboljeg igrača

04.12.2019 u 11:29

Bionic
Reading

Hajduk je započeo akciju 'zimski prijelazni rok', a kao prvi cilj istaknuta je kupovina najboljeg igrača Gorice Kristijana Lovrića. 'Bili' su ga jako dobro upoznali, dvaput ih je torpedirao ove sezone, prvo u Kupu, pa onda par dana kasnije i u Hrvatski Telekom Prvoj ligi

Predsjednik Hajduka Marin Brbić krenuo je u ofenzivu, mora nekako ove zime popuniti igrački kadar, ali u isto vrijeme mora popuniti i upražnjeno mjesto sportskog direktora 'bilih'. S obzirom na sve što se na Poljudu događalo proteklih tjedana trebat će Brbiću puno sreće, ali i takta jer mora zadovoljiti struku, a u isto vrijeme i ukus Torcide.

Zato je Brbić odlučio pojačanja tražiti u Hrvatskoj. Već neko vrijeme kao prioritet se navodi kupovina najboljeg igrača Gorice Kristijana Lovrića. Baš je on predvodio Goricu u posljednje dvije pobjede nad 'bilima', u razmaku od samo par dana Gorica je prvo izbacila Hajduk iz Kupa (2:1 uz gol Lovrića), a onda su ih istim rezultatom (i opet uz gol Lovrića) pobijedili i u Hrvatski Telekom Prvoj ligi.

Tada je Torcida nakon utakmice u Velikoj Gorici 'postrojila' igrače Hajduka i odlučili malo porazgovarati s njima, ali je prije toga s tribina ovacijama ispratila domaćeg junaka Kristijana Lovrića.

'Dođi u Hajduk! Lovriću, dođi u Hajduk', skandirala je Torcida prvom strijelcu Gorice koji je ove sezone u prvenstvu i Kupu zabio ukupno osam golova.

'Lijepo je kad su ljudi zainteresirani i navijači te žele, znači da igraš dobro i hvala im na tome', kazao je tada Lovrić te dodao:

  • +7
Lokomotiva - Gorica (17. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

'Navijači Hajduka su najbolji navijači u Hrvatskoj i svaka im čast, ali možda malo stavljaju i pretjerani presing na svoje igrače, jer traže da Hajduk preuzmu konce igre, a nešto se pita i protivnika.'

Tu je 'zaiskrilo', shvatili su to i u Hajduku te su krenuli u akciju. Zato su se predsjednik 'bilih' Marin Brbić i sportski direktor/izvršni dopredsjednik Gorice Mindaugas Nikoličius prošlog vikenda sastali u Splitu.

Razgovaralo se o transferu Lovrića, ali navodno bi Brbić na Poljudu rado vidio i samog Nikoličiusa. Da, 'bili' bi doslovno 'počistili' Goricu, i svlačionicu i kancelarije.

Najveći problem kod transfera Kristijana Lovrića predstavlja njegova cijena. Transfermarkt ga cijeni na dva milijuna eura, ali njegova je realna cijena u ovom trenutku barem dvostruko veća. I sigurno je da će Gorica za njega tražiti barem četiri milijuna eura odštete, a vjerojatno i milijun više. Hajduk toliki novac za pojačanje iz Hrvatski Telekom Prve lige sigurno neće dati, uostalom, bio bi to najveći ulazni transfer u klupskoj povijesti i teško je za povjerovati da je u ovom trenutku uopće ostvariv.

Brbić bi u isto vrijeme na funkciji sportskog direktora Hajduka, koja je već više od mjesec dana ispražnjena odlaskom Saše Bjelanovića, vidio Mindaugasa Nikoličiusa. Litavac u Gorici radi izuzetan posao, ali je ugovorom vezan još dvije i pol godine i ne može samo tako napustiti klub. A da će Hajduk Gorici plaćati još i odštetu za sportskog direktora... Teško, praktički neizvedivo.

  • +9
Hrvatski telekom Prva liga, 16. kolo, HNK Gorica - NK Varaždin Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Znam za razgovore i želju Hajduka da dovede Lovrića, ali službena ponuda do mene još nije došla, tako da mogu samo reći da tko ima mnogo novaca može sve', kazao je predsjednik Gorice Nenad Črnko za Sportske novosti, a slično se postavio i na pitanje može li Hajduk preoteti sportskog direktora Gorici:

'I to je pitanje novca, a mene je nekoliko prijatelja iz Dalmacije zvalo i reklo da bi dovelo svu trojicu u Hajduk, dok su neki zazivali sportsku suradnju Hajduka baš s Goricom, što je u teoriji također moguće', otkrio je Črnko te najavio kako će Gorica uskoro krenuti u privatizaciju, odnosno u pretvorbu u sportsko dioničko društvo.

U isto vrijeme Marin Brbić ima još nekoliko kandidata koje bi želio vidjeti na mjestu sportskog direktora. Najzvučnije ime je ono proslavljenog hrvatskog reprezentativca Marija Stanića...

'Razgovaramo, pregovaramo, ispitujemo... Razgovarao sam valjda s petnaestak ljudi, ali nemamo razloga za žurbu', kazao je Brbić i dodao:

'Neće se ništa raditi preko noći, niti ćemo preko noći pronaći osobu koja će biti sportski direktor kluba. Za sada pratimo stanje i razgovaramo...'

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 17. kolo, HNK Hajduk - HNK Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL