koliko je ozbiljno?

Na Maksimiru je zavladala velika neizvjesnost zbog ozljeda dvojice najboljih igrača; hoće li biti spremni za Hajduk i Milan?

14.10.2022 u 05:56

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u nedjelju (16. listopada, 15 sati, MAXtv, MAXSport 1) u 13. kolu SuperSport HNL-a na Maksimiru dočekuju Varaždin. No, u redovima 'modrih' pojavili su se novi problemi, Ante Čačić ne spava mirno zbog ozljeda Mislava Oršića i Josipa Mišića

Nakon remija 1:1 u Ligi prvaka protiv Red Bull Salzburga, nogometaši Dinama nastavljaju s izazovima u domaćem prvenstvu. 'Modri' u 13. kolu SuperSport HNL-a na Maksimiru dočekuju Varaždin (nedjelja, 16. listopada, 15 sati, MAXtv, MAXSport 1).

No, u tom će susretu biti značajno oslabljeni. Od ranije se zna da nema Luke Ivanušeca koji odrađuje žute kartone, a pitanje je hoće li trener Ante Čačić na raspolaganju imati još neke igrače.

Josip Mišić je odigrao 86. minuta protiv RB Salzburga, od ranije je bio 'načet', a sad ima problema nakon jakog udarca kojeg je zadobio na toj utakmici. Informacije iz Maksimira govore kako je oteklina poprilična i tek će se kad splasne znati koliko je ozbiljna Mišićeva nova ozljeda. On je, barem se tako čini, za utakmicu protiv Varaždina izgubljen.

Isto je tako za nedjeljni sraz izgubljen i Mislav Oršić koji je protiv RB Salzburga zaradio istegnuće skočnog zgloba. Dobio je Oršić udarac par minuta prije kraja utakmice, ali nije mogao biti zamijenjen jer je trener Čačić već napravio pet izmjena. Oršić se 'šlepao' pored aut-linije do završetka susreta, a za sada se ne zna koliko je njegova ozljeda teška.

  • +51
Dinamo - Red Bull Salzburg, Liga prvaka, 11.10.2022. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT

Prve su vijesti bile optimistične, na zglobu nije bilo neke veće otekline te bi se danas (petak, 14. listopada) nakon dodatnih liječničkih pregleda trebalo znati nešto više o ozbiljnosti Oršićeve ozljede. No, Čačić ga neće bez potrebe forsirati jer pred Dinamom su nakon Varaždina dvije puno važnije utakmice u kojima mu treba zdrav i spreman Mislav Oršić.

MAXSport Najava SuperSport HNL špica Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

Podsjetimo, Dinamo u 14. kolu SuperSport HNL-a na Poljudu igra derbi s Hajdukom (petak, 21. listopada, 18 sati, MAXtv, MAXSport 1), a onda već u utorak 25. listopada od 21 sat na Maksimir u 5. kolu Lige prvaka stiže Milan!

Sigurno je da Ante Čačić neće ništa riskirati, Oršić i Mišić trebaju mu zdravi i spremni za utakmice protiv Hajduka i Milana, protiv Varaždina će se 'modri' bez njih već nekako 'pokrpati'. Vremena za oporavak ima i više nego dovoljno, samo da ozljede nisu ozbiljnije...

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore