SuperSport HNL

Na Maksimir stiže trećeplasirani Slaven Belupo, a Osijek dočekuje 'lokose'; evo gdje gledati današnje utakmice 11. kola SuperSport HNL-a

01.10.2022 u 09:18

Bionic
Reading

Subotnji program 11. kola SuperSport HNL-a nudi dvije izuzetno zanimljive utakmice. Prvo na teren izlaze Osijek i Lokomotiva (16.55 sati, MAXSport 1, MAXtv), a nakon toga na Maksimiru će snage odmjeriti Dinamo i Slaven Belupo (19.30 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Nakon reprezentativne stanke utakmicama 11. kola nastavlja se SuperSport Hrvatska nogometna liga. U petak su Varaždin i Istra 1961 odigrali 1:1, a danas su na rasporedu još dvije utakmice. Prvo će na teren Gradskog vrta istrčati nogometaši Osijeka i Lokomotive (16.55 sati, MAXSport 1, MAXtv), a nakon toga na Maksimiru igraju vodeći Dinamo i trećeplasirani Slaven Belupo (19.30 sati, MAXSport 1, MAXtv).

NK OSIJEK - NK LOKOMOTIVA (16.55 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Rene Poms je preuzeo momčad Osijeka nakon što je Nenad Bjelica dobio otkaz te je uoči reprezentativne stanke povezao remi i dvije pobjede. Posebno je važno istaknuti da su te pobjede ostvarene na gostovanjima, kod Rijeke i Gorice.

'Prošli tjedan je bio malo težak jer je dosta igrača bilo sa svojim reprezentacijama što je s jedne strane dobro, s druge loše jer su nam nedostajali na našim treninzima. Imali smo i neke igrače koji su bili bolesni, ali polako se i oni vraćaju. Posljednjih dana smo dobro trenirali i siguran sam da smo dobri za veliku utakmicu protiv Lokomotive. Želimo potvrditi zadnje rezultate, u tim smo utakmicama odradili dobar posao, momčad je bila na pravoj razini i želimo tako nastaviti kako bismo odigrali dobru utakmicu', rekao je Poms koji za današnju utakmicu ne može računati na kartonirane Danijela Lončara i Ramona Miereza, a nedostaju i ozlijeđeni Kristijan Lovrić i kapetan Mile Škorić.

  • +9
Gorica - Osijek (10. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

'Mile već nekoliko tjedana ima problem s leđima i liječnici traže uzroke i najbolju opciju što napraviti. U idućih nekoliko tjedana ga neće biti, ne želimo mu stavljati pritisak jer se radi o specifičnoj ozljedi. Imat će svo potrebno vrijeme da se oporavi na željeni način, raspravlja se o tome treba li i na operaciju, ali na žalost ozljede su dio nogometa zbog čega nismo sretni, ali Škoriću želimo brzi oporavak i da ponovno može pomagati momčadi', kaže Poms te dodaje:

'Lokomotiva je dobra momčad, puna mladih i talentiranih igrača. Mislim i da su jako opasni, pokazali su da mogu kvalitetno igrati protiv jakih momčadi, odigrali su čvrstu utakmicu protiv Dinama i spremni smo na to da će protiv nas biti na vrhunskoj razini. Očekujemo da će biti u dobrom izdanju, ali isto vrijedi i za nas i bit ćemo spremni suprotstaviti im se.'

S druge strane, Lokomotiva je u posljednjih šest utakmica ostvarila samo jednu pobjedu (u gostima kod Istre 1961) i čak pet poraza! Posljednja dva na svom terenu od Varaždina i Dinama.

'Tablica je uvijek relevantna, znači tu smo gdje jesmo', rekao je u najavi dvoboja s Osijekom trener 'lokosa' Silvijo Čabraja te napomenuo:

'Fale nam u konačnici neka tri boda da bi bili zadovoljni. No tako je kako je, idemo probati u ovoj drugoj nadolazećoj četvrtini nadoknaditi izgubljene bodove.'

Nije se Čabraja upuštao u bombastične najave gostovanja u Osijeku.

  • +13
SuperSport HNL, 10. kolo: Lokomotiva - Dinamo, 18.9.2022. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

'Reprezentativci su se vratili u dobrom stanju, normalno treniramo zadnja tri dana I reprezentativci će konkurirati za ekipu sutrašnje utakmice', kazao je trener 'lokosa' te zaključio:

'Sastav u ovom trenutku još ne znamo. Ne smijemo zaboraviti kako imamo dva kartonirana igrača, dvoboj propuštaju Marić i Goričan. Vidjet ćemo u kakvom je stanju rehabilitirani Bošković, hoće li on moći ući u konkurenciju, tako da u ovom trenutku sastav još ne znamo.'

NK DINAMO - NK SLAVEN BELUPO (19.30 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Dinamo ove sezone u SuperSport HNL-u ne zna za poraz. U prvih 10 kola ima devet pobjeda i remi uz gol-razliku 30:11. I to sve uz nastupe u Ligi prvaka...

'Sezonu nastavljamo protiv Slaven Belupa koji je prošle sezone u 1. kolu napravio veliko iznenađenje u Maksimiru. Oni svakome mogu napraviti problem. Sve je jasno, fokusirani smo na domaće natjecanje. Želimo napraviti sve da i ovu utakmicu apsolviramo na najbolji način', rekao je trener Dinama Ante Čačić te dodao:

  • +12
Gorica - Dinamo, 9. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

'Želimo tri boda s kojima bismo zadržali dobru atmosferu koju imamo od početka sezone. Pobjedom želimo dočekati novu utakmicu koja je na rasporedu već u srijedu. Stanje momčadi je uredno, a nakon treninga ćemo vidjeti kako je Moharrami koji se jučer vratio iz reprezentacije. Vidjet ćemo i koliko ćemo koristiti Ademija koji je po drugi puta postao otac, ali bez kapetana ne želimo ići u sve izazove pred nama.'

A Slaven Belupo je najugodnije iznenađenje ove sezone SuperSport HNL-a. 'Farmaceuti' pod vodstvom Zorana Zekića drže treće mjesto na ljestvici. No, pitanje je hoće li popularni Zeko voditi svoju momčad danas na Maksimiru jer ga je slomila viroza. Utakmicu s Dinamom najavio je njegov pomoćnik Želimir Mešnjak.

'Dva tjedna smo se vrijedno pripremali. Platili smo danak kroz neke sitne ozljedice i viroze, ali je to sve sada sanirano i u dobrom raspoloženju čekamo Dinamo', kaže Mešnjak i dodaje:

'Sigurno ne možemo računati na Jambora koji je odsutan već neko vrijeme i na Marinu koji ima tri žuta kartona. Svi ostali igrači su ili u procesu povratka ili punog treninga i nitko od njih nije otpisan za utakmicu s Dinamom.'

U prvom ovosezonskom susretu u Koprivnici Dinamo je slavio 5:1, a Mešnjak tvrdi kako su uspjeli izvući pouke iz tog teškog poraza te će se 'farmaceuti' sad drugačije postaviti.

'Bilo je dosta negativnih komentara na način na koji smo se prezentirali u toj utakmici. Da smo igrali preotvoreno, a analiza je pokazala da smo sve golove primili na punu obranu. Možda jesmo igrali otvorenije nego što ekipe inače igraju protiv Dinama, ali nikako nismo išli grlom u jagode. Dinamo je iskoristio svaku našu slabost i pogrešku. Njihova je kvaliteta maksimalno došla do izražaja. Ono što je bilo dobro nakon tog susreta je to da smo mi s tim otvorenim gardom i pristupom igrača dobili idućih nekoliko utakmica. Te pogreške koje su se događale sveli smo na najmanju moguću mjeru u tim susretima i zapravo smo nakon utakmice s Dinamom profitirali. Mogli smo je dobiti bunkerom jedan razlike pa iduće tri, četiri izgubiti. Ne bih tu utakmicu gledao u negativnom kontekstu, ali moramo biti u određenim stvarima bolji, pametniji', istaknuo je Mešnjak te se osvrnuo na gostovanje na Maksimiru:

  • +5
Slaven Belupo - Varaždin (10. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

'Igrač kada dolazi na Maksimir već je na određenoj razini stresa, radi ambijenta, povijesti kluba, tradicije. Nitko se ne želi osramotiti. Samo to razmišljanje da ste u nekom podređenom položaju stavlja vas u stanje stresa koji se ne može izbjeći. Scena je velika, otvaraju se mnoga vrata i to je najbolja kulisa. Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek, tu ako pokažeš da si igrač raste ti tržišna cijena i na tim utakmica možeš najviše napraviti za sebe. Igrači su u dosta velikom stresu bez obzira na položaj na ljestvici, bez obzira na mirnoću koju imamo. Nije lako, pogotovo mlađim igračima.'

Hoće li se trener Zekić oporaviti i povesti momčad na Maksimiru?

'Čvrst je on, i za dobrobit ekipe nadamo se da će biti s nama. Pravo je bogatstvo da ga imamo ovdje, daje nam neviđenu energiju, stožeru, igračima. Ovaj je rezultat, bez ikakve dileme, najviše njegova zasluga', zaključio je Želimir Mešnjak.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore