LIGA PRVAKA – 1. KOLO

Na krilima Vukića Zagreb razbio Rumunje

23.09.2010 u 19:31

Bionic
Reading

Rukometaši Zagreba pobjedom su krenuli u novu sezonu Lige prvaka. Hrvatski je prvak je u prvom kolu skupine D svladao rumunjsku Constantu s uvjerljivih 33:23 (15:9)

Zagreb je s lakoćom prošao gostovanje protiv najbolje rumunjske momčadi. Iako se Constanta uspoređivala s nagaznom minom zagrebaši su svojom igrom domaćina 'pretvorili' u slabašnu petardu. Bila je to prava rapsodija Kljajićevih izabranika u kojoj su najveći junaci bili vratar Marin Šego i krilo Ljubo Vukić (13 golova).

Zagreb je doduše loše krenuo u utakmicu. Rumunji su poveli preko Tome, a hrvatski prvak je na gol čekao skoro osam minuta. No od tada je svi bilo u znaku gostiju. Razbranio se Šego, a Vukić je bježao u kontre i što je najvažnije bio precizan. Obrana je profunkcionirala i razlika u korist Kljajićeve momčadi počela rasti. U 17. minuti bilo je pet razlike. Domaćinu nije pomoglo ni to što je kod 10:5 isključen Gojun (20. minuta). U završnici prvog dijela Zagreb je imao dva puta i po sedam razlike, a na odmor je otišao s isto tako odličnih 15:9.

U nastavku su Rumunji krenuli u jurnjavu, no takav način odgovarao je Zagrebu, posebice Kopljaru koji je u početnim minutama drugog poluvremena s tri gola odveo hrvatskog predstavnika na 19:10. Nakon toga Vukić je nastavio bušiti suparničkog golmana i u 42. minuti je bilo deset razlike (23:13). Postalo je posve jasno da bodovi odlaze u Zagreb. Nezaustavljivi Vukić svojim je 12. golom u 49. povećao na 28:17, a nešto kasnije bilo je najvećih 30:18. Na kraju je završilo okruglih deset (33:23).

Treba spomenuti i to da su u ovoj skupini ranije odigrane i preostale dvije utakmice, a uspješni su bili domaćini. Ciudad Real nadigrao je Flensburg 27:19, a St. Petersburg bio bolji od Bosne 32:27.