SRPSKI DERBI

Na kraju uhićeno 95 huligana, a 25 optuženo

10.04.2009 u 09:21

Bionic
Reading

Srpska policija podnijela je konačno izvješće o broju uhićenih huligana nakon derbija Partizana i Crvene zvezde. Organi reda su izvijestili da je čak 95 pripadnika jedne i druge navijačke skupine završilo u pritvoru

Delije u akciji

Srpski nogometni derbi još jednom je punio naslovnice ne samo tamošnjih, nego i svjetskih medija. Ne zbog dobrog nogometa, sjajnih akcija i fantastičnih golova, nego zbog divljanja navijačkih skupina među kojima je prednjačila ona koja podržava Crvenu zvezdu.

Na kraju je srpska policija izjavila da je bila prisiljena privesti 95 huligana, većinom pripadnika Delija, a protiv njih 25 bit će podignuta i optužnica.

'Huligani protiv kojih je podnijeta prijava optuženi su za napad na policiju, nasilničko ponašanje, uzrokovanje materijalne štete te posjedovanje i prodaju narkotika', rekli su u policiji.

Podsjetimo, osim policije, pune ruke posla imali su i vatrogasci koji su morali gasiti na desetke podmetnutih požara na tribini gdje su se nalazili navijači Crvene zvezde koji su odlučili zapaliti stadion kad je Partizan pobjedom od 2:0 stigao blizu naslova.

Inače, sukobi između pristalica Crvene zvezde i Partizana postali su uobičajeni. Jedan od najupečatljivijih je sukob iz 1999. kada je ubijen jedan pripadnik Delija, a pamti se i derbi u listopadu 2000. kada je utakmica na Marakani prekinuta zbog utrčavanja navijača na travnjak te napada na igrače.