ODLUKA JE PALA

Na klupu Gorice dolazi Jakirovićev kum, čeka se službena objava

13.03.2024 u 13:31

Bionic
Reading

Gorica je u ponedjeljak uručila otkaz Dinku Jeličiću, a već danas u nogometnim kuloarima se pročulo ime njegovog nasljednika.

Podsjetimo, nakon subotnjeg 3:0 poraza od Hajduka, ali i podužeg negativnog niza Gorice, Gorica je odlučila prekinuti suradnju s Jeličićem.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Nogometaši Gorice u devet utakmica nastavka sezone, upisali su čak osam poraza, uključujući i onaj od posljednjeplasirane momčadi SuperSport HNL-a Rudeša.

Premda je u prvom dijelu sezone igrala odlično te je, između ostaloga svladala Hajduk i Dinamo, sada je pala na šesto mjesto ljestvice.

  • +18
Gorica - Hajduk, 26. kolo, 2023/24. Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

U Goricu je Jeličić došao tijekom kolovoza prošle godine kada je na toj dužnosti zamijenio Željka Sopića koji je preselio u Rijeku, s kojom je trenutačno na prvom mjestu prvoligaške ljestvice. Sopić je do Rujevice stigao nakon što je Sergej Jakirović, također bivši trener Gorice, donio odluku o prihvaćanju ponude Dinama.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

I da priča i završi s Jakirovićem, na upražnjeno mjesto trenera Gorice kao nasljednik Jeličića trebao bi stići njegov prijatelj i kum, dosadašnji trener Kustošije, Rajko Vidović.

Vidovića je predložio sportski direktor Mario Brkljača koji mu je svojevremeno bio i suigrač.

Vidović je kao igrač bio golgeter koji je nastupao za Kamen Ingrad, Rijeku, Inter iz Zaprešića i Lokomotivu. Jedno vrijeme je igrao i u Aziji, a trenersku karijeru započeo je u Dugom Selu pa nastavio u Maksimiru, Trnju, Lučkom i Sesvetama.

Službena potvrda kluba očekuje se vrlo brzo jer utakmica s Istrom 1961 u Puli je pred vratima.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.