ZAGREB SRUŠIO SLAVEN

Na Kantridi razigrani Osijek razbio Rijeku

23.10.2010 u 20:03

Bionic
Reading

U subotnjem terminu od 18 sati odigrane su tri utakmice 12. kola Prve HNL. Split i Inter su odigrali 1:1, Osijek je u gostima razbio Rijeku (1:5), a tri boda je uzela i Lokomotiva u Karlovcu (1:2). Nešto kasnije domaći poraz upisao je i Slaven Belupo protiv Zagreba (1:2)

Split – Inter 1:1

Inter je i u Parku mladeži nastavio svoj sjajan niz. Zaprešićani sada nisu poraženi već sedam utakmica u nizu (pet pobjeda). Split je poveo u 29. minuti preko Vidića i to s igračem manje, jer je u 10. minuti isključen Golubović. No bod Interu je spasio Matko u 74. minuti i to kada je i Inter ostao s desetoricom na terenu nakon što je isključen Herceg. Treba spomenuti da vratar 'žutih' Santini nije srušio rekord u dužini neprimljenog pogotka u HNL-u koji je još uvijek u vlasništvu Subašića (613 minuta). Trebao je izdržati 74 minute, ali kapitulirao je znatno ranije.

Rijeka – Osijek 1:5

Rijeka ni šestu utakmicu u nizu nije uspjela svladati Osijek na Kantridi. Naprotiv, domaćin je teško stradao od raspoloženih gostiju. Momčad iz Gradskog vrta povela je preko Miličevića (7), no ubrzo je izjednačio Štrok. Do odmora Karačićeva družina još je dva puta svladala domaćeg vratara golovima Smojea (28) i Nikšića. U drugom dijelu Osijek je s još dva pogotka stigao do uvjerljivog slavlja, a strijelci su bili Šorša (62) i Škorić (90).

Karlovac – Lokomotiva 1:2

Loše je počelo za Karlovac jer je nakon promašenog zicera Primorca zbog prekršaja pocrvenio Čejvanović. Brojčanu nadmoć Lokomotiva je iskoristila u drugom poluvremenu kada su za goste zabijali dva najiskusnija Sopić (55) i Bule (85). Počasni pogodak za domaćina dao je Primorac.

Slaven Belupo – Zagreb 1:2

Loš dan za domaće momčadi nastavio se je i u posljednjoj utakmici. 'Pjesnici' su uzeli cijeli plijen u Koprivnici. Nije to bio nogomet koji je mogao oduševiti one koji su bili na Gradskom stadionu ili one koji su utakmicu pratili preko televizije. U prvom dijelu je za Zagreb pogodio Pavlović (17). Gosti su se dobro odupirali pa je u nastavku u 60. minuti trener Petković uveo Mujanovića i Poredskog. I baš je Poredski zabio pogodak u 67. minuti, no on je poništen zbog zaleđa koje nije bilo. U 79. minuti još jednom se zatresla mreža 'farmaceuta', a strijelac je bio Pavlovićev 'joker' Dedić. Do kraja utakmice Slaven Belupo je samo smanjio rezultat i to preko Milardovića (90).