RADOŠEVIĆ NA LIJEČNIČKOM

Na godišnjem zaigrao na ekshibiciji u Beogradu pa zbog ozljede otpao za EP!

15.07.2015 u 11:32

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaš Leon Radošević ipak će propustiti Europsko prvenstvo 2015. zbog ozljede gležnja koju je 'vukao' tijekom cijele sezone kao igrač berlinske Albe

Ova vijest nije previše iznenadila izbornika Velimira Perasovića jer je Radošević uoči okupljanja najavio kako ima zabranu liječnika za odlazak na dvomjesečne pripreme. Nakon liječničkih pregleda njegovu situaciju objasnio je liječnik hrvatske reprezentacije dr. Miran Martinac.

'Kod Leona Radoševića radi se o kroničnoj ozljedi gležnja koja nije nikad u potpunosti zaliječena. Nakon provedene magnetske rezonance i pregleda ortopeda, zaključili smo da je potreban duži oporavak, otprilike mjesec dana, tako da Leon ne može pomoći reprezentaciji za nadolazeći EuroBasket 2015', poručio je Martinac

Podsjetimo, hrvatski izbornik Velimir Perasović uvrstio je krilnog centra berlinske Albe na prošireni popis od 24 kandidata, međutim sada će morati potražiti njegovu zamjenu. Od ranije je poznato kako su zbog obaveza i ozljeda otpali Duje Dukan, braća Stanko i Boris Barać te Hrvoje Perić.

Međutim, treba reći kako je Perasovića zbunio nedavni nastup 25-godišnjeg Radoševića na ekshibiciji u Beogradu gdje je tijekom godišnjeg odmora - kada mu je propisano mirovanje - zaigrao u dogovoru sa svojim menadžerom Miškom Ražnatovićem.

'To mi nije normalno', kazao je tada između ostalog Perasović dodavši kako će sve biti jasnije nakon liječničkih pregleda. Nema sumnje kako bi 208 cm visoki Radošević – koji još nikada nije zaigrao za A reprezentaciju Hrvatske – imao važnu ulogu u Perasovićevoj momčadi jer takav profil igrača nemamo na rosteru.

Hrvatska košarkaška reprezentacija priprema se u Svetom Martinu za Eurobasket na kojem u skupini C u Zagrebu igra s Grčkom, Slovenijom, Makedonijom, Nizozemskom i Gruzijom. Prva utakmica je 5. rujna protiv Slovenije.