U HOO-U SE ČUDE

MZOS uplatilo 100 milijuna kuna i želi uzurpirati ovlasti HOO-a?!

03.02.2015 u 18:23

Bionic
Reading

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je 19. prosinca 2014. godine u potpunosti isplatilo sva planirana financijska sredstva osigurana u Državnome proračunu Republike Hrvatske za 2014. godinu koja su namijenjena za provođenje javnih potreba u sportu na državnoj razini.

'Javne potrebe u sportu na državnoj razini financiraju se sukladno Zakonu o sportu po kojima HOO i ostale krovne sportske organizacije predlažu program javnih potreba u sportu, a kojega donosi Hrvatski sabor na prijedlog Vlade Republike Hrvatske, zajedno s državnim proračunom.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je 19. prosinca 2014. godine u potpunosti isplatilo sva planirana financijska sredstva za 2014. godinu osigurana u Državnome proračunu Republike Hrvatske za 2014. godinu koja su namijenjena za provođenje javnih potreba u sportu na državnoj razini, a sukladno planiranom u Državnom proračunu, HOO-u za 2014. godinu pripada 98.183.230,00 kn i taj iznos je MZOS u potpunosti isplatio HOO-u', stoji u priopćenju koji je Hini poslan kao odgovor na otvoreno pismo koje je u ime HOO-a predsjedniku Vlade RH Zoranu Milanoviću poslao odvjetnik Vladimir Gredelj

U pismu se od premijera Zorana Milanovića traži da 'spriječi daljnju uzurpaciju ovlasti HOO-a od strane nekih dužnosnika Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta jer je dovedeno u pitanje i isplata plaća zaposlenicima HOO-a, ali i razvoj i funkcioniranje sporta uopće'.

'MZOS odbacuje bio kakvu odgovornost za neisplatu plaća jer je HOO-u isplaćen cjelokupan iznos u skladu sa Zakonom i Državnim proračunom za 2014. godinu, a ne može biti govora niti o narušavanju autonomije sporta, osim ako se pod autonomijom ne podrazumijeva trošenje novca iz državnog proračuna u nezakonite i neplanske svrhe. Štoviše, upravo ovime je doslovno poštovano ono što se traži u otvorenom pismu, a to je: 1. usklađivanje rada MZOS-a s ustavnim i zakonskim odredbama, 2. autonomija i samostalnost u radu HOO-a, 3. osiguravanje redovne isplate novčanih sredstava koja HOO-u po zakonu pripadaju', stoji u priopćenju poslao Hini, kojeg je potpisala glasnogovornica MZOS-a Gordana Zuccon