nema nas na oi u tokiju

Musa i Karačić nakon šokantnog raspleta i poraza Francuza otvoreno rekli što zaista misle o hrvatskom rukometu i koje poteze treba povući; poslali su i jasnu poruku svima

15.03.2021 u 10:31

Bionic
Reading

Nakon što su rukometaši Portugala u posljednjim sekundama pobijedili Francusku 29:28 postalo je jasno da Hrvatska neće vidjeti Olimpijske igre u Tokiju. Nakon povratka u Hrvatsku Željko Musa i Igor Karačić rekli su sve što im je na duši

U ludoj i pomalo nevjerojatnoj završnici Francuska je u završnici prosula prednost pa je tako Portugal iznenađujuće slavio.

Kao i svi hrvatski rukometaši, Željko Musa razočaran se vratio iz Montpelliera u kojem je igran kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre u Tokio.

>> Šokantne zadnje sekunde! Ima li Hrvatska temelja za prigovor zbog nepriznatog gola Francuza, koji joj je i zatvorio vrata Olimpijskih igara u Tokiju?

'Dali smo sve od sebe u ove tri utakmice koje su pokazale da možemo puno, ali su isto pokazale da moramo puno raditi na sebi. Sigurno možemo bolje, ima tu i dosta mladih igrača koji će se pokazati u budućnosti', kazao je Musa, dodavši:

'Ne trebamo potonuti, za svakog igrača bio je san otići na Olimpijske igre, nismo uspjeli i trebamo gledati u budućnost. Vjerujem i znam da je ona svijetla, ima stvarno puno mladih igrača koji će dati doprinos. Nažalost, sada se tako odvilo, ispali smo, ali treba dići glavu gore, gledati pozitivno.'

Nekoliko riječi Musa je rekao i o igri Hrvatske na turniru. Poraz od Francuske, nakon jako dobro odrađenih 45 minuta, pobjeda nad Portugalom, kojom su pokazali karakter, i očekivana pobjeda protiv Tunisa.

'Hrvatska reprezentacija već desetljećima traje, dolaze mlade generacije i uvijek ćemo biti jaki. Nismo uspjeli ovaj put, možda je bilo lošijih razdoblja, ali većim dijelom utakmica bili smo dobri. Naravno da je neuspjeh to da ne idemo na Olimpijske igre, ali je i poticaj za budućnost', završio je Musa.

Razočaran je bio i Igor Karačić te je teško nalazio prave riječi:

'Vruće su glave, moramo ovo prespavati, nismo mislili da nećemo na Olimpijske igre, ali što je - tu je. Izbornik i stručni stožer su na potezu da vidimo što ćemo i kako dalje. Treba se izvući iz ovoga i mogu samo poručiti da sam ponosan na sve dečke kako su odradili cijeli ovaj turnir. Dali smo sve od sebe, na kraju se dogodilo to što se dogodilo, velika šteta', kaže Karačić.

No slično kao Musa, kaže kako se odmah treba okrenuti budućnosti.

'Pokazali smo milijun puta da imamo karakter, srce, da volimo igrati za reprezentaciju. Ostaje žal, nisu Olimpijske igre svake godine, ali ne treba puno kukati. Idemo u nove pobjede, pronaći najbolji recept, pružiti punu podršku našem izborniku i svim našim dečkima', završio je Karačić.

  • +11
Hrvatska - Tunis, rukomet, kvalifikacije za Olimpijske igre, 14.3.2021. Izvor: Profimedia / Autor: Sylvain THOMAS / AFP / Profimedia