BRITANCI I DALJE SANJAJU

Murray ipak lako zaustavio Čilićevu seriju

03.07.2012 u 15:36

Bionic
Reading

U nastavku ogleda četvrtog kola Wimbledona četvrti nositelj Andy Murray nije pružio pravu priliku Marinu Čiliću i prošao je u četvrtfinale konačnim rezultatom 7:5, 6:2, 6:3. Tako je zaustavljen Čilićev niz od osam pobjeda koji je krenuo osvajanjem turnira u Queens Clubu

Marin je u ponedjeljak na pauzu izazvanu kišom otišao sa zaostatkom 5:7, 1:3, a nastavak ogleda na terenu broj jedan ponudio je sličan ton sve do kraja dva sata i deset minuta dugog meča.

Murray je držao svoj servis i još jednom breaknuo Čilića za završetak drugog seta, a Marin početkom posljednje dionice nije iskoristio dvije prilike za break. Prilike treba uzeti s rezervom obzirom da je Škot u oba slučaja problem riješio as servisima. Imao je još dvije ali nije uspio, dok je Murray iskoristio jednu od svojih pet i došao do šeste pobjede u sedam ogleda protiv godinu dana mlađeg Međugorca.

Murray je posljednje tri godine (zadnje dvije od Nadala) ispadao u polufinalu Wimbledona, a Britanci ovoga ljeta još jače podgrijavaju nade u prvog pobjednika muškog singla od Freda Perryja prije čak 76 godina. razlog je što je Nadal ispao još u drugom kolu i Murray je najizgledniji kandidat za finale iz donjeg dijela ždrijeba. Sljedeći protivnik bit će mu David Ferrer koji je izbacio Juana Martina del Potra. Igrali su deset puta i obojica imaju po pet pobjeda, a još se nisu susreli na travnatoj podlozi.