ČUDA SE DOGAĐAJU

Muamba možda ipak opet zaigra nogomet

22.11.2012 u 19:49

Bionic
Reading

Muamba je kolabirao na utakmici FA Cupa protiv Tottenhama, prevezen je u bolnicu London Chest, a liječnici su tek nakon 78 minuta uspjeli ponovno pokrenuti njegovo srce. No, ovog je tjedna Muamba ostavio prostora da se jednog dana opet pojavi na travnjaku i to kao nogometaš

Tijekom kolovoza je 24-godišnji nogometaš Boltona Fabrice Muamba objavio, nakon savjetovanja s liječnicima, kraj karijere.

Podsjetimo da je Muamba u ožujku ove godine kolabirao na utakmici FA Cupa protiv Tottenhama. Prevezen je u bolnicu London Chest, a liječnici su tek nakon 78 minuta uspjeli ponovno pokrenuti njegovo srce. Unatoč, tome prilično se brzo i dobro oporavio, no sportsku karijeru ipak ne može nastaviti.

No, ovog je tjedna Muamba ostavio prostora da se jednog dana opet pojavi na travnjaku i to kao nogometaš.

'Trenutačno uživam u vremenu koje provodim s obitelji. To je moje blago i svakodnevica. Isto tako, bavim se mnogim stvarima koje jesu ili nisu usko vezane uz nogomet i mogu reći da mi je lijepo. No, tko zna, ako se moje srce oporavi u tolikoj mjeri da opet mogu svakodnevno igrati ili trenirati nogomet, možda se i vratim jednog dana', rekao je nogometaš kongoanskog porijekla i dodao:

'I dalje se svaki dan zahvalim Bogu što sam živ. Primjerice, dogodila mi se ista situacija kao i nesretnom Morosiniju u Italiji. On je preminuo, a ja sam i dalje s vama'.