europski izbori

Možnik se oprašta od gimnastike i kandidira za EU parlament

22.05.2019 u 08:39

Bionic
Reading

U četvrtak 23. svibnja na zagrebačkom Trgu bana Jelačića od 17 do 21 sat Marijo Možnik će se s građanima oprostiti od spektakularne gimnastičarske karijere, uz košarkaški turnir i koncert Tonyja Cetinskog, te će tom prilikom najaviti svoj ulazak u politiku kao nestranački kandidat na listi 365

Sportsku karijeru u gimnastici započeo je 1993. godine u Zagrebačkom tjelovježbenom društvu 'Hrvatski sokol', za koji je nastupao do danas. Nakon višeboja, 2004. godine specijalizirao se za disciplinu preča na kojoj sam postigao sljedeće uspjehe: Prvak Europe (2015.); Bronca na Svjetskom prvenstvu (2014.); Viceprvak Europe (2012); Ukupni pobjednik Svjetskog kupa (2010., 2013. i 2014.); 19 medalja na turnirima Svjetskog kupa (2007.-2016.); Element "Možnik" upisan u FIG Bodovni pravilnik (2007.)

Od 2012. godine radi na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na kojem sam lani doktorirao i gdje stojim na raspolaganju svim sportašima i sportskim djelatnicima. S obzirom na završetak sportske karijere, još jedan povod ovog druženja je da se svim sportašima i sportskim djelatnicima predstavi kao kandidat za izbore za Europski parlament koji će se održati u nedjelju, 26. svibnja.

Gradonačelnik ga je uvrstio na svoju listu kao nestranačkog kandidata za Europski parlament, a zanimljivo da je jedini kandidat vrhunski sportaš u RH te tek jedan od nekoliko kandidata sportaša u cijeloj Europi. Kao što svi znamo, prostora za unaprjeđenje sporta i standarda života mladih ljudi u RH ima puno, a da bi se to postiglo treba imati ljude iz područja u kojima želimo djelovati u svim tijelima koja utječu i odlučuju o usmjeravanju i poticanju razvoja pojedinih zemalja.

Kao sportaš naučio je nositi se s raznim sportskim i životnim izazovima te smatra da je sposoban i kompetentan u Europskom parlamentu djelovati u području sporta i mladih ljudi. Informirajte svoju obitelj, prijatelje, kolege i poznanike - prije svega sportaše i sportske djelatnike da na ovim izborima, 26. svibnja mogu glasati za sport!