UZVRATI LIGE PRVAKA

Može li Porto još jednom iznenaditi ManUtd?

15.04.2009 u 08:59

Bionic
Reading

Nakon što su u utorak u polufinale otišli Chelsea i Barcelona, danas ćemo doznati još dva sudionika poluzavršnice Lige prvaka. Engleski su klubovi favoriti, bez obzira na remi Porta u Manchesteru. Arsenal ne bi trebao imati problema s Villarrealom, iako se ni Španjolci ne misle predati

PORTO - MANCHESTER UNITED (20.45, 2:2)

Iako je Porto već dva puta izbacio Manchester United te s Old Trafforda kući ponio povoljnih 2:2, većina ljubitelja nogometa ipak veće izglede za prolazak u polufinale daje Englezima. No Portugalci su sasvim sigurno dodatno napunili baterije, proučili još jednom slabosti Fergusonova sastava i ne žele propustiti veliku prigodu ugurati se među sudionike završnice. Osim toga, Manchester United u zadnje vrijeme ne igra kako se od momčadi tog renomea očekuje, a dodatni im je problem velik broj odigranih utakmica. Naime, čak 11 utakmica odigrali su više od Porta ove sezone, a to se negdje (i nekada) mora osjetiti.

ARSENAL - VILLARREAL (20.45, 1:1)

Remijem 1:1 završila je i prva utakmica između Arsenala i Villarreala na Madrigalu. Arsenal je na svom terenu nepobjediv već 23 utakmice, ali statistika je na strani gostiju. Naime, u posljednje četiri godine, nakon prvih utakmica koje su završile 1:1, 84 posto bile su sretne za momčadi koje su se u drugoj utakmici branili. A Španjolcima to posebno dobro leži. Odgovara im i svaki remi, osim 0:0. No domaćini se nadaju nastavku tradicije, koja kaže da već 424 minute u Ligi prvaka nisu primili pogotka, a to znači da bi im za prolazak dalje bio dosta i gol iz prve utakmice.

'Zabili smo gol u gostima i on bi mogao presuditi na kraju. Ne vjerujem da smo momčad koja može igrati na 0:0, to za nas nije uobičajeno. Ne bi bilo ni dobro da stignemo do takve završnice, jer onda vas, pet minuta prije kraja, i svako vratarsko ispucavanje čini nervoznim', rekao je Francuz na Arsenalovoj klupi Arsene Wenger.