OSMI POKUŠAJ

Može li Max Verstappen srušiti svoje 'prokletstvo'? Utrka nije ni počela, a već je ušao u probleme...

09.09.2022 u 21:19

Bionic
Reading

Max Verstappen u nedjelju vozi VN Italije na stazi Monza koja mu ne odgovara, barem tako dokazuju rezultati

Aktualni prvak, koji suvereno grabi prema drugoj tituli prvaka, na stazi Monza nije se proslavio. Nikada tu nije pobijedio, zapravo nikada se nije ni popeo na postolje u sedam pokušaja, a 2020. i 2021. nije utrku ni završio.

Verstappen je sada u naletu, ima četiri pobjede u nizu u prvenstvu i svi se pitaju može li skinuti prokletstvo na VN Italije te se još više približiti tituli.

'Svugdje volim stajati na podiju, ali ova nam staza nikad nije bila dobra. Jednostavno nikada nismo imali tu maksimalnu brzinu', rekao je Nizozemac i dodao:

'Mislim da ovdje u posljednjih nekoliko godina jednostavno nikada nismo bili konkurentni. Osim toga, ovo je uvijek bila staza na kojoj smo stalno morali uzimati kazne za motore i slično, što također nikad ne pomaže da dođemo do postolje. Ove godine imamo dobre šanse i ako pogledate naš bolid tijekom cijele sezone, uvijek smo bili dobri na ravninama.'

Optimističan je: 'Čini se da sada razumijemo kako voziti na svakoj pojedinoj stazi.'

  • +17
Formula 1: VN Nizozemske, 4.9.2022. Izvor: EPA / Autor: Remko de Waal

No Verstappen će zbog izmjena na bolidu biti kažnjen pet mjesta unatrag u odnosu na poziciju koju ostvari u kvalifikacijama. Nije ni počelo, a već problemi...