HT PRVA LIGA - NEDJELJA

Može li Istra 1961 po prvi puta do kraja šokirati ranjeni Dinamo, novi sudar Lokomotive i Rijeke; evo gdje možete gledati utakmice

24.10.2021 u 08:46

Bionic
Reading

U dvije nedjelje utakmice 13. kola HT Prve lige na rasporedu su dvije utakmice, Dinamo dočekuje Istru 1961 (15, Arenasport 3), a Rijeka gostuje kod Lokomotiva (17.30, Arenasport 3) Dinamo – Istra 1961 (15, Arenasport 3)

Dinamo je doživio drugi poraz u skupini Europske lige od bečkog Rapida i do je sigurno utjecalo na atmosferu u svlačionici kojoj ne pridonose ni priče kako se treneru Damiru krznaru ozbiljno trese klupa. Tu su i izostanci, ali bez obzira na sve probleme, prema statistici 'Modri' su ogromni favoriti.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Naime, od 30 utakmica koliko je Istra odigrala na Maksimiru, samo je tri puta uspjela remizirati, u ostalih 27 navrata slavio je Dinamo. 'Respektiramo svakog protivnika u prvenstvu, ali jedina opcija za nas je pobjeda', poruka je iz maksimirskih hodnika. Što se tiče Puljana, oni su optimisti… 'Znamo da je teška utakmica pred nama, ali mi znamo što želimo i imamo svoj cilj. Idemo se boriti i natjecati, postići dobar rezultat', rekao je trener Gonzalo Garcia.

'Moramo biti jako fokusirani, agresivni i na 100%, ako uspostavimo svoju igru vjerujem da možemo doći do bodova. Atmosfera u ekipi je nikad bolja, želimo uzeti bodove i ostvariti dobar rezultat. Znamo da će biti teška utakmica, ali dobro smo se spremali cijeli tjedan i dosta ovisi o nama', izjavio je Luka Hujber.

Lokomotiva – Rijeka (17.30)

Silvijo Čabraja ostati će upisan kao prvi trener Lokomotive koji je ostvario pobjedu u riječkoj Rujevici. No već u nedjelju imamo novi sraz s Riječanima u Kranjčevićevoj.

'Svaka utakmica je zasebna. U nedjelju nas čeka isto jako težak susret, kao što je bio i u srijedu. Igramo protiv izuzetno ozbiljnog protivnika. U Rijeci smo bili bolja ekipa, pobijedili smo. Čitava ova tri dana koliko smo imali do nedjeljnog susreta pripremali smo novu utakmicu. Ulazimo sa sasvim drugačijim pogledom u novu utakmicu. Zaboravili smo ono što je bilo u Rijeci. Kod nas ne postoji euforija. Idemo iz utakmice u utakmicu', izjavio je strateg domaćina Čabraja.

Rijeka će u Kranjčevićevoj tražiti povratak pobjedama i iskupljenje za posrtaj na Rujevici…

'Svjesni smo da nismo bili na nivou i da nismo dobro igrali. Očekujem reakciju ekipe i da pokažemo da je to bio loš dan' poručio je trener Rijeke Goran Tomić.