EVO GDJE GLEDATI!

Može li Istra 1961 opet šokirati Hajduk, a Rudeš do prve pobjede u SuperSport HNL-u?

26.11.2023 u 09:25

Bionic
Reading

U nedjelju su na rasporedu dvije utakmice 16. kola, Istra 1961 dočekuje Hajduk (15, MAXSport 1), a Gorica je domaćin Rudešu (17.10, MAXSport 1)

Istra 1961 – Hajduk (15, MAXSpot 1)

Istra je u sedmom kolu srušila Hajduk na Poljudu, a u pulskom prvoligašku nadaju se da bi nešto slično mogli ponoviti i na domaćem terenu.

'Bit će ovo za nas test i veliki izazov, jedna jako dobra utakmica za igrače u kojoj će sigurno uživati. Dat ćemo sve od sebe, natjecat se i pokušati uzeti sva tri boda. Očekujem od svoje ekipe da se natječu, da svaki igrač da svoj maksimum i da budemo hrabri. Znamo da je Hajduk trenutno prvi na tablici i da dolazi s hordom navijača, znamo da imaju vrlo kvalitetne igrače, ali ja vjerujem u svoje igrače. Već smo ih pobijedili na Poljudu, trebamo to ponoviti i imati bolji intenzitet i mentalitet od njih, trebamo vjerovati. Ako budemo kompaktni i sigurni u sebe, vjerujemo da imamo šanse. Ako pustimo srce na terenu, možemo biti jednako kvalitetna momčad, ako smo kao jedan, poručio je trener David Catala.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Nadamo se da ćemo moći ponoviti rezultat kao prošle utakmice u Splitu, iako smatram da je ovo sada skroz drugačija utakmica. Oni su promijenili trenera, mi smo se digli kao ekipa od tada. Jedva čekamo da krene utakmica, bit će pun stadion i to je ono što svaki igrač želi. Oni su prvi na tablici i pred njima je veći pritisak jer svi očekuju da će nas dobiti, ali mi smo spremni i znamo da trebamo dati 100%, jer bez toga ne možemo do bodova. Kod nas nema pritiska, tu smo da igramo i uživamo u utakmici jer smo svjesni naše kvalitete i svjesni smo da ih možemo dobiti. Ove dvije pobjede zaredom su nas baš digle i dale nam samopouzdanje. Želimo pobijediti. Želim da svatko da sve od sebe, kao i svake utakmice, i da jednostavno uživamo u trenutku, bit će top utakmica i jedva čekamo', dodao je igrač Dario Marešić.

Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport/tportal

Iz Hajdukovog kuta susret je najavio trener Mislav Karoglan.

'Igramo s ekipom koja je mirna na lopti te ima kompaktan blok. Postoje zone u kojima ti daju igrati. U uzlaznoj su putanji, ali mi smo u kvalitetnijem nizu i vjerujem da ćemo doći kući s punim plijenom. Radili smo puno tijekom reprezentativne stanke, imamo nekoliko mehaničkih ozljeda u momčadi, ali nadam se da ćemo u Puli biti pravi', kazao je trener Karoglan.

Na početku ove sezone vodio je upravo Istru 1961 s kojom nakon samo nekoliko kola razišao.

'To je bilo jedno veliko iskustvo za mene, koliko god to bilo čudno. Istra me učinila boljim trenerom jer na ovaj način ispečeš zanat. Svakom hrvatskom treneru bih preporučio Istru. Mislim da se to trebalo dogoditi. Ima netko tko to sve vodi, u što vjerujem. Istra igra dobar nogomet. Mislim da je to ekipa koja je realno od petog do sedmog mjesta.'

Upitan je kakav je osjećaj biti na pravom mjestu, odnosno je li bolje biti lovac ili lovina.

'Pitanje ima smisla, ali bolje da smo lovina nego da lovimo. Prerano je za donositi zaključke. Koliko god to bilo dosadno govoriti, idemo iz utakmice u utakmicu. Bitno je da ne mislimo o prvom mjestu. Svaka utakmica je finale, želim da nemamo kalkulacija.'

  • +42
SuperSport HNL: Hajduk - Varaždin, 12.11.2023. Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic

Gorica – Rudeš (17.10, MAXSport 1)

Nakon stanke zbog utakmica reprezentacije u Gorici s optimizmom gledaju na posljednja jesenska kola. Prvi je na redu Rudeš, momčad koja još nije osjetila slast pobjede od kada se vratila prvoligaško društvo.

'Odradili smo još jedan ciklus, planski, jako dobra dva tjedna. Utakmica je apsolutno ispunila svrhu, popravili smo segment realizacije, sve u smjeru i fokusu utakmice protiv Rudeša. Apriori se upisuju bodovi, što je naravno zamka. Moramo biti spremni da nas čeka dosta zahtjevna utakmica u kojoj moramo pokazati maksimalnu ozbiljnost i biti puno bolji nego što smo bili protiv Slaven Belupa pogotovo s aspekta igre. Ta utakmica nam mora biti škola kako ne smijemo reagirati Rudeša', kazao je trener Dinko Jeličić.

'U zadnje vrijeme igram više i osjećam se bolje. Napravili smo dobre rezultate, iako zadnja utakmica nije ispala kako smo planirali, moramo gledati prema naprijed i sada protiv Rudeša odigrati bolje. Cilj nam je polusezonu završiti pozitivno', istaknuo je igrač Tim Matavž.

  • +10
SuperSport HNL: Slaven Belupo - Gorica, 10.11.2023. Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

Rudešu je svaka utakmica sada kvalifikacijska…

'Već sam imao priliku surađivati s ovim igračima i ekipom kroz zadnjih dva i pol mjeseca, kao dio stožera bivšeg trenera Tonija Golema. Imao sam tako malu prednost jer bio sam upoznat i s kadrom i s igračkom kvalitetom. Govoreći s tehničke strane, odlučili smo malo prodrmati momčad promjenom kapetana. Tako će nas kroz ovaj period kao kapetan predstavljati vratar Matej Marković', rekao je privremeni trener Rudeša Ivan Mijač te je dodao:

'Što se tiče prvenstva, respektiramo svakog protivnika, a isto tako i Goricu. Ali baš ta Gorica daje nam nadu da kroz tu utakmicu i nakon te utakmice, možemo biti netko o kome se govori kao eventualnom hitu sezone za nastavak prvenstva. S druge strane, Gorica je posložena i u igračkom smislu. I na kraju krajeva, s trenerom Dinkom Jeličićem ova momčad iz tjedna u tjedan pokazuje kvalitetan rad te ostvaruje odlične rezultate.'

Standings provided by Sofascore

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'