SRIJEDA - 18 SATI

Može li Istra 1961 još jednom ove sezone zaustaviti probuđeni Dinamo? Evo gdje možete gledati zaostalu utakmicu HT Prve lige

15.12.2021 u 10:00

Bionic
Reading

Danas je na rasporedu odgođena utakmica četvrtog kola Hrvatski Telekom Prve lige između Istre 1961 i Dinama (18 sati, Arenasport 3)

Puljani su po običaju u donjem dijelu ljestvice, na osmom mjestu, tek dva boda više od devete pozicije koja vodi u dodatne kvalifikacije za ostanak u prvoligaškom društvu. Naravno, još je puno utakmica do kraja, ali svaki bod za domaću momčad je važan. No protivnik je najteži mogući…

'U srijedu nas očekuje utakmica protiv jedne od najboljih ekipa lige. Mislim da će biti odlična prilika da se natječemo i odigramo dobru utakmicu, kao što smo odigrali i prošlu s njima na Maksimiru. Mislim da imamo šansu, ako budemo agresivni i pokažemo svoje najbolje strane', poručio je trener Gonzalo Garcia.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Dinamo je uvijek favorit s kim god da igra u ligi. Mi sigurno imamo svoje šanse, mislim da ih možemo ugroziti. Oni su sada u dobrom nizu i napravit će sve da pobijede, ali mislim da mi imamo dobru ekipu i da igramo dobar nogomet, možemo ih ugroziti', najavio je branič Luka Marin.

U Dinamu se ovih dana lakše diše nakon pobjeda protiv Slaven Belupa i West Hama. Atmosfera je opet na visokoj razini…

'Atmosfera u svlačionici je pozitivna i energija je vrlo dobra. Od jučer nam se u trenažni proces uključio i Bruno Petković, no vidjet ćemo hoće li biti spreman. Što se tiče izostanka u ekipi još uvijek ne možemo računati na Čopa dok se Dilaver požalio na manje probleme tako da ćemo još vidjeti tko će točno konkurirati', rekao je u uvodu trener Dinama Željko Kopić.

  • +20
Dinamo - Slaven Belupo (19. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Slijedi uvijek teško gostovanje. Istra 1961 nanizala je nekoliko poraza, ali u zadnjoj utakmici slavili su protiv Hrvatskog Dragovoljca s visokih 3:0.

'Čeka nas tradicionalno zahtjevno gostovanje. Zadnjih nekoliko utakmica sve je to završilo jednim golom razlike neovisno tko je gostovao u Puli tako da sam siguran da nas čeka zahtjevna utakmica. Na nama je da se pripremimo na najbolji mogući način, da se nametnemo od prve minute i da napravimo sve da dođemo do nova tri boda koji su nam jedini cilj.'

  • +8
HT Prva liga - 19. kolo: Istra 1961 - Hrvatski dragovoljac 3:0, 10.12.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

Domaćin ima dosta problema u svom kadru. Osim ozlijeđenih igrača tu su i neki igrači sa žutim kartonima tako da bi Dinamo možda mogao imati svojevrsnu prednost.

'Ja uvijek kao trener gledam na to da su igrači koje imam u kadru iz nekog razloga u klubu i mislim da ako ne igra za Istru jedan igrač, igrat će netko drugi tko će htjeti dati svoj maksimum, nametnuti se i dokazati se treneru. Tako da to što netko fali ne znači ništa. Nama je bitno koncentrirati se na sebe i svoju izvedbu i tko god da istrči za momčad Istre da mi budemo spremni. Trebamo napraviti sve da naši igrači budu u pravom stanju.'

Na zadnjem gostovanju Istre 1961 na Maksimiru vidjeli smo vrlo tešku utakmicu koja je završila 1:1.

'To je ono što sam rekao. Istra je neke utakmice izgubila, ja sam te susrete i gledao, ali oni iz utakmice u utakmicu pokazuju određenu kvalitetu. Na Maksimiru su igrali dobar nogomet, do samog kraja utakmice su i vodili tako da sve te nekakve priče ostavljam po strani. Mi moramo biti na maksimumu naših mogućnosti i napraviti sve za tri boda, zaključio je trener Modrih.