TRENERSKA FILOZOFIJA

Evo čega se Dinamo mora najviše pribojavati kod Seville: Ovaj podatak je uistinu zastrašujući

15.12.2021 u 08:45

Bionic
Reading

Europska sezona za nogometaše Dinama se nastavlja utakmicama protiv Seville nakon kojih će se bolji plasirati u osminu finala Europske lige

Prva utakmica će se igrati u Sevilli 17. veljače iduće godine, dok odluka potom pada na maksimirskom stadionu sedam dana kasnije.

Sevilla je do sada osvojila rekordnih šest naslova pobjednika u ovom natjecanju, a jedan je od glavnih favorita i u aktualnoj sezoni te bi granitna obrana trebala biti i ovaj put najjači adut momčadi iz Andaluzije.

Otkako je došao u Sevillu, a dogodilo se to u lipnju 2019. godine, trener Julen Lopetegui pogotovo radi na stalnom unapređenju obrane seviljske momčadi. I u tom smislu Sevilla svake sezone dodatno radi korak naprijed pa je tako i trenutačno to najbolja obrambena momčad španjolske lige. Prije dolaska Lopeteguija Sevilla je, pak, mnogo više bila sinonim za utakmice s velikim brojem pogodaka (pod Montellom ili Caparrosom).

U 16 prvenstvenih utakmica ove sezone Sevilla je primila samo 11 pogodaka, a 'al pari' Sevilli je u tom segmentu Athletic Bilbao (12 primljenih golova u jednoj odigranoj utakmici više).

Isto tako, Sevilla je odličan domaćin u Primeri te je u sedam utakmica ostvarila šest pobjeda i samo jedan remi (2-2 protiv Alavesa), a pritom je također na prosjeku manjem od jednog primljenog gola po susretu (šest golova u sedam utakmica). U gostima, u Primeri, trenutačno drugoplasirana Sevilla je još čvršća u tom pogledu (pet primljenih golova u devet utakmica).

Premda je klub iz Andaluzije kiksao u Ligi prvaka, što je svakako plasman iza Lillea i Red Bull Salzburga i u tom je natjecanju obrana bila mnogo bolji dio momčadi. Sevilla je opet bila ispod gola po utakmici (pet primljenih golova u šest nastupa).