'VRAGOVI' BOLJI OD WIGANA

Moyes: Ovo je Fergusonov trofej, a Rooney nije na prodaju

11.08.2013 u 21:06

Bionic
Reading

Novi menadžer nogometaša Manchester Uniteda David Moyes bio je vrlo ponizan nakon osvajanja svog prvog trofeja na klupi 'crvenih vragova'

Manchester United je sa 2:0 pobjedom nad Wiganom osvojio Community Shield, engleski Superkup, a Moyes je zasluge za to skromno pripisao legendarnom bivšem menadžeru Sir Alexu Fergusonu koji je na kraju prošle sezone nakon 26 godina napustio Old Trafford.

'Smatram ovo novim dijelom trofejne kolekcije Sir Alexa. Njegova je momčad prošle sezone osvojila Premierligu. Veliko mu hvala, ovo je njegovo danas. Sljedeći će naslovi biti moji', rekao je Moyes.

Upitan je škotski strateg od strane engleskih novinara i za Unitedov gorući problem koji se provlači kroz medije cijelog ljeta, želju za transferom Waynea Rooneyja u Chelsea.

'On nije na prodaju. Nije se ništa promijenilo, pa nemam što dodati na vaše pitanje. Nekima se od vas to možda ne sviđa čuti jer ste pisali neistine. Nisam se posvađao s Wayneom. On je trenirao sa rezervama na svoj zahtjev'.

Upitan misli li hoće li Rooney zaigrati za englesku reprezentaciju u prijateljskom srazu protiv Škotske u srijedu, Moyes je dodao:

'Razgovarao sam s Royom Hodgsonom dva sata u različitim prigodama. Bilo bi sjajno za Manchester United da dobije priliku za igru'.

Aktualni engleski prvaci u obranu naslova u Premierligi kreću sljedeće subote gostovanjem kod Swanseaja.