NOVE POHVALE

Moyes: Jelavić je za nas isto što i Cisse za Newcastle

06.05.2012 u 14:20

Bionic
Reading

Moyes je podvukao paralelu između Jelavića i Senegalca Papissa Cissea čijih je 13 golova u 12 prvih utakmica za Newcastle 'svrake' propeliralo na korak od plasmana u Ligu prvaka

Menadžer Evertona David Moyes još je jednom na sva usta nahvalio hrvatskog nogometnog reprezentativca Nikicu Jelavića koji je svojim dolaskom krajem siječnja preporodio 'toffeese'.

Otad je Jelavić zabio 8 premierligaških golova u 11 nastupa, kao i dva u tri nastupa u FA Cupu. U listu strijelaca upisao se, između ostaloga, dva puta na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda, kao i jednom protiv Liverpoola na Wembleyju u polufinalu FA Cupa.

Moyes je podvukao paralelu između Jelavića i Senegalca Papissa Cissea čijih je 13 golova u 12 prvih utakmica za Newcastle 'svrake' propeliralo na korak od plasmana u Ligu prvaka.

'Za mene je Jelavić bio jednako utjecajan kao Cisse za Newcastle. Donio nam je veliku razliku, ne samo s golovima. Bio je vrlo dobar za nas i svi smo zadovoljni utjecajem koji je dosad imao. Uvijek se nadate da će pojačanja imati utjecaj', prenosi Moyesove riječi Sky Sports.

'Ponekad im treba vremena da se prilagode, ali Jelavić i Gibson su se odmah uklopili, zabili golove i ohrabrili svoje suigrače. Naši momci su sigurno zapanjeni Jelavićem koji im je donio nešto drugačije. Znaju da ako donesemo kvalitetne lopte u šesnaesterac, da će on onda zabiti golove. Dobro ga je imati uza sebe i mislim da i on uživa također', dodao je Evertonov menadžer.