raskol u unitedu?

Mourinhu je prekipjelo! Odlučio je prodati dvije najveće zvijezde i dovesti Hrvata

23.02.2018 u 14:00

Bionic
Reading

Karizmatični je Portugalac napokon 'prelomio'. Nakon blijede igre njegovog Manchester Uniteda u prvoj utakmici osmini finala Lige prvaka protiv Seville definitivno je odlučio riješiti se nezadovoljnih i preskupih zvijezda kojima je momčad 'crvenih vragova' nakrcana...

Paul Pogba (24) na Old Trafford je stigao u ljeto 2016. godine, a njegov transfer od 105 milijuna eura bio je tada najskuplji u povijesti. Francuski se veznjak samo vratio na 'mjesto zločina', baš je iz Uniteda otišao u Juventus u kojemu je stekao epitet jednog od najvećih igračkih potencijala današnjice. Samo zato je United i iskrcao toliki novac za njega, vratio ga je kako bi pojačao i oplemenio svoj vezni red, no čini se kako Pogba baš i ne funkcionira kako su u Manchesteru očekivali.

Istina je kako je Francuz u Juventusu većinu vremena uz sebe imao Andreu Pirla i Artura Vidala, uz takva dva majstora sjajno se razvijao, no njihovim odlaskom ostao je 'na vjetrometini', nije se baš najbolje snašao, kako posljednju sezonu u Juventusu, tako ni ove dvije u Unitedu. Čini se kako u Torinu na vrijeme shvatili da Pogba baš i nije takav igrački kapacitet kao što se mislilo, pa su ga se brže-bolje riješili. I uspjeli su ga 'masno' naplatiti.

Na Old Traffordu se sada kaju što su tolike milijune eura bacili u vjetar, uz sve to se Paul Pogba uspio posvađati s Joseom Mourinhom te igra sve manje. Portugalac ga je odlučio držati 'na ledu', u Europskoj ligi protiv Seville Pogba ne bi ni ulazio u igru da se Ander Herrera nije ozlijedio već u 17. minuti utakmice...

A čini se kako je baš taj meč definitivno prelomio sve nedoumice te engleski mediji bliski Manchester Unitedu tvrde kako se Mourinho odlučio riješiti Pogbe već ovo ljeto. Francuzov menadžer Mino Raiola krenuo je u akciju, malo je klubova koji mogu otkupiti Pogbin ugovor, pa manevarskog prostora i nema previše, ali čini se kako bi u cijeloj priči svi mogli biti zadovoljni.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Raiola je prvo kontaktirao Barcelonu i oni su spremni za suradnju, a navodno je u cijelu priču od samog početka uključen i Jose Mourinho. Pogba bi tako otišao put Nou Campa, a u suprotnom bi smjeru krenuo nitko drugi do Ivan Rakitić. Baš je Mourinho insistirao na dovođenju hrvatskog veznjaka, a Barcelona bi uz njega morala Unitedu platiti i barem pedesetak milijuna eura ili u cijelu zamjenu uključiti još nekog igrača.

U isto vrijeme United pregovara i s madridskim Realom. I tu je navodno postignut načelni dogovor po kojemu bi se Unitedov golman David De Gea napokon vratio u rodnu Španjolsku i stao na gol Reala, a prema Manchesteru bi krenuo Gareth Bale, igrač koji je već godinama 'tiha patnja' Josea Mourinha. U nekim je kombinacijama i naš Mateo Kovačić, no dojam je kako u Realu na njega računaju dugoročno. Mateo je tek počeo pokazivati svu svoju igračku raskoš i ne bi imalo smisla prodavati ga... Kako god bilo, i u tom bi poslu United uz igrača dobio nekoliko desetaka milijuna eura keša, pa bi imao dovoljno za kupovinu novog golmana. Jer sjajnog De Geu, koji i ove sezone svojim izuzetnim obranama spašava 'crvene vragove' od blamaže, nemoguće je zamijeniti.

No, kao najizglednije rješenje na toj poziciji čini se Milanov golman Gianluigi Donnarumma (18). Godine su mu najveća mana, ali ujedno i prednost, a 'rossoneri' će morati prodavati igrače ovog ljeta jer im prijeti ili bankrot ili kazna Uefe zbog nepoštivanja financijskog fair-playa. Mourinho samo čeka priliku...