BARCA VEĆ UZELA NASLOV

Mourinho: Žao mi je što sam mijenjao Luku

17.12.2012 u 09:29

Bionic
Reading

Nakon derbija 16. kola španjolskog nogometnog prvenstva i visoke 4:1 pobjede Barcelone nad Atletico Madridom, te ranijeg kiksa Real Madrida (2:2 kod kuće protiv Espanyola), dojam je da je naslov prvaka odlučen i prije polovice sezone

Naime, Barcelona na vrhu ima devet bodova prednosti ispred drugoplasiranog Atletica i 13 ispred trećeplasiranog Reala. Međutim, Barçin trener Tito Vilanova smatra da ništa nije odlučeno.

'Osvojili smo puno bodova, ali ništa nije odlučeno', kaže Vilanova, čija je momčad dosad u sezoni osvojila 46 od mogućih 48 bodova.

'Morali smo se često vraćati kako bismo pobijedili u utakmicama, a možda to u budućnosti nećemo biti sposobni napraviti. Primera nije laka, a zasigurno nije dosadna. U mojoj prvoj sezoni (2008/09) zaostajali smo 12 bodova, a na kraju smo morali ići na Bernabeu i igrati za naslov. A sada postoji momčad koja je samo devet bodova iza nas'.

'Ako postoji momčad koja je sposobna osvojiti puno bodova i prestići nas, onda oni zaslužuju naslov. Dogodilo se to 2009. godine i moglo bi se dogoditi opet'.

Trener madridskog Reala Jose Mourniho otkrio je zašto je već na poluvremenu utakmice protiv Espanyola morao iz igre izvaditi Luku Modrića.

'Luka je odigrao svih 90 minuta u Kupu protiv Celte, a kad igra dvije utakmice u tri dana ima problema. Boli me što sam ga morao izvaditi jer to nije zaslužio. Bio je to strateški potez. Mislio sam da će Di Maria doprinijeti s klupe i napravio je to', rekao je Mourinho te rekao kako smatra da je nemoguće sustići Barcelonu.

'Mislim da ne možemo dohvatiti Barcelonu, ali mi ne smijemo više razmišljati hoćemo li biti prvi, drugi ili treći, već moramo početi igrati bolje'.