GROZNO LOŠI

Mourinho tone i tone: Najgori ManUtd u zadnjih 15 godina!

18.10.2016 u 19:13

Bionic
Reading

Nakon remija bez golova u derbiju protiv Liverpoola, Mourinhov Manchester United ostao je na sedmom mjestu u Premiershipu, a po mnogim statistikama to je najgori početak sezone 'crvenih vragova' u zadnjih 15 godina...

Portugalski stručnjak bio je uvjeren da će na kormilu Manchester Uniteda oživjeti svoju karijeru koja je prošle sezone doživjela težak udarac kada je potjeran iz Chelseaja zbog katastrofalnih rezultata i vrlo niskom plasmana na ljestvici.

No, iako je počeo sezonu s tri pobjede, nakon osam odigranih utakmica Manchester United ima samo 14 osvojenih bodova te već dva poraza i dva remija. Nakon onog posljednjeg, 0:0 u ponedjeljak u derbiju protiv Liverpoola svjetski mediji su se raspisali o najgorem ManUtdu u posljednjih 15 godina.

Naime, ovakav ulazak u sezonu nije imao ni Moyesov United koji je na glasu kao najgori u posljednjem desetljeću. Osvojio je tadašnji trener kluba s Old Trafforda 16 bodova, da bi se kasnije potpuno urušila igra ekipe.

Sličan je start sezone po pitanju osvajanja bodova imao Van Gaalov United prošle sezone, ali kad su u pitanju posjed lopte koji je bio svega 34% protiv Liverpoola, Mourinhu nema ravnog i sadašnji United po toj je karakteristici dotaknuo dno.

'Taktika? Zaista ne razumijem pitanje. Pa mi nismo poraženi večeras!', vikao je Mourinho nakon bijedne predstave u ponedjeljak, no teško će pronaći opravdanja. Već u sljedećem kolu protiv Chelseaja igra će morati biti znatno bolja ili će Portugalac potpuno izgubiti povjerenje navijača koji nakon ere Sir Alexa Fergusona nikako da dočekaju uspjehe svog kluba...