VIŠE NIJE POSEBAN

Mourinho pred konačnim padom: Bahatom Portugalcu prijeti sudbina kakvu je oduvijek ismijavao

22.08.2018 u 14:50

Bionic
Reading

Slavni Jose Mourinho već dugo ne djeluje kao jedan od najboljih trenera svijeta, a ako dobije otkaz u Manchester Unitedu koji mu prijeti uopće mu neće biti lako naći novog poslodavca i morat će biti spreman na kompromis kakav mu se neće svidjeti...

Portugalski 55-godišnji stručnjak porazom od Brightona ovog vikenda postao je u Engleskoj prvi favorit na kladionicama za dobivanje otkaza među trenerima koji rade u Premiershipu.

  • +5
Premier liga, Brighton & Hove Albion - Manchester United Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

To je tek nastavak pada čovjeka koji je svojedobno poharao Europu s Portom i Interom, a nacionalne titule osvajao i s Chelseajem te Real Madridom.

Jose Mourinho već dugo ne odaje dojam jednog od najboljih trenera svijeta, što je bez sumnje u prošlosti bio. Slabosti je pokazivao već u Realu, u Chelseaju je zasluženo dobio otkaz, a iako je osvojio Europsku ligu s Manchester Unitedom, njegova momčad igra ispod očekivanja navijača i ne čini se kao da bi Portugalac mogao to promijeniti.

Zašto Mourinho iz godine u godinu nazaduje? Čovjek je koji ne trpi kritiku niti je pretjerano samokritičan, a takvi teško napreduju. Također se loše snašao u najnovijoj evoluciji klupskog nogometa koji je postao munjevit pa njegove taktičke zamisli više ne izluđuju suparnike kao prije.

Ako u Manchesteru odluče dati otkaz Mourinhu mogao bi to biti i konačni pad razvikanog stručnjaka koji je jedan od najskupljih trenera svijeta, a više ne garantira uspjeh svojim angažmanom. Malokoji veliki klub bit će ga spreman angažirati, prevelik je to rizik, a oni srednje klase nemaju novaca za Josea i njegovog skupocjenog menadžera Jorgea Mendeza.

Tako bi se moglo Mourinhu dogoditi upravo ono što je kategorički odbijao u prošlosti, uz podsmijeh i ismijavanje: da završi na kormilu neke od reprezentacija ili u nekom od bogatih kineskih nogometnih klubova.

Uostalom, svojedobno je rekao da mu je ispod časti sudjelovati u Europskoj ligi pa je prošle godine promijenio priču i bio sretan kad ju je osvojio. Ego će boljeti, a li valjda će se priviknuti i na nove okolnosti u trenerskoj karijeri koje ga čekaju...