KHEDIRA OSTAJE NA KLUPI

Mourinho odlučio; s Modrićem na sve ili ništa!

29.04.2013 u 14:08

Bionic
Reading

Kako sada stvari stoje, Jose Mourinho postavit će protiv Borussije u uzvratnoj utakmici značajno ofenzivniju momčad nego li je to napravio u Dortmundu, s Modrićem u prvom sastavu, a Khedirom na klupi

Prestižni španjolski sportski dnevnik Marca najavljuje kako će u sutrašnjoj (utorak) uzvratnoj polufinalnoj utakmici nogometne Lige prvaka između Real Madrida i Borussije Dortmund veznjak 'kraljevskog kluba' Luka Modrić započeti od prve minute...

Marca navodi kako je Mourinho u gradskom okršaju protiv Atletica prošlog vikenda odmarao Xabija Alonsa i Luku Modrića, što sugerira da bi trebali biti dio udarne momčadi protiv Borussije u uzvratu te zaigrati u tandemu na poziciji defenzivnih veznjaka, posebice u svjetlu činjenice da je Sami Khedira protiv Atletica odigrao svih 90 minuta.

Ako je istina, ova je varijanta značajno drugačija od one iz prve utakmice, kada je Real istrčao u formaciji 4-3-3, a sva su trojica veznih igrača tada bila u prvom sastavu. Na kraju Mourinhov eksperiment nije uspio, pošto su se u Madrid vratili s deficitom od tri gola. Sada se vraćaju u uobičajenu 4-2-3-1 formaciju, samo što će uz Alonsa stajati Modrić, koji će tako igrati na mjestu koje je godinama popunjavao u Tottenhamu.

Hoće li ove taktičke rošade omogućiti Realu da barem utakmicu odvede u vode neizvjesnosti teško je reći, ali ovu su varijantu s Modrićem i Alonsom u sredini već iskušali protiv Borussije, kada su u skupini Lige prvaka odigrali 2:2. Podsjetimo, kraljevski klub iz Madrida i Borussija ove su sezone igrali već tri puta, uz dva trijumfa Nijemaca i jedan remi.