NOVI PORAZ REALA

Mourinho nakon šoka: Betis je bio bolji, ali sudac je sve kriv

25.11.2012 u 13:00

Bionic
Reading

Luka Modrić započeo je utakmicu na klupi Reala, ali ga je Jose Mourinho, očito nezadovoljan učinkom Samija Khedire, ubacio već na poluvremenu u igru, no taj potez nije dao konkretnog ploda. Pokušao je Modrić u nekoliko navrata proigrati svoje suigrače, ali njegove lopte nisu pronalazile željeni cilj

Nogometaši Real Madrida pretrpjeli su treći ovosezonski poraz u španjolskoj Primeri. S minimalnih 1-0 u Sevilli slavila je momčad Betisa.

Pogodak vrijedan tri boda zabio je Benat Etxebarria u 17. minuti prvog poluvremena sjajnim udarcem sa18 metara od gola Ikera Casillasa. Real je nakon toga pritiskao i pritiskao, a Betis čekao svoju priliku iz polukontre i kontre. Nijednima ni drugima taktika do kraja susreta nije 'upalila', pa je Betis stigao do četvrte ovosezonske pobjede na svom travnjaku i sedme sveukupno, kojom je, barem privremeno skočio na peto mjesto, svrgnuvši s istog Levante.

Real je pak upisao prvi poraz nakon osam odigranih utakmica u Primeri u kojima je ostvario sedam pobjeda i jedan remi (Barcelona). Zanimljivo, posljednji poraz u Primeri 'kraljevski klub' zabilježio je 15. rujna ove godine i to upravo u Sevilli od istoimenog domaćina! Recimo i za kraj da je ovo prva pobjeda Betisa u Sevilli nad Realom od 2008. godine (2-1).

Luka Modrić započeo je utakmicu na klupi Reala, ali ga je Jose Mourinho, očito nezadovoljan učinkom Samija Khedire, ubacio već na poluvremenu u igru, no taj potez nije dao konkretnog ploda. Pokušao je Modrić u nekoliko navrata proigrati svoje suigrače, ali njegove lopte nisu pronalazile željeni cilj.

Real je porazom ostao udaljen velikih osam bodova od Barcelone, koja u nedjelju gostuje kod trenutno petoplasiranog Levantea.


Sudeći prema Joseu Mourinhu, njegova momčad oštećena je i za nedosuđeni kazneni udarac. Portugalski stručnjak se svejedno nije želio vaditi na suđenje…

'Čestitam nogometašima Betisa jer su ostavili sve na travnjaku i bili su nevjerojatno borbeni i požrtvovni. Sudac je jako pogriješio jer nam je poništio regularan pogodak Benzeme i nije nam dosudio kazneni udarac u završnim minutama. Svejedno, Betis zaslužuje moje poštovanje jer je nadigrao Real Madrid'. rekao je Mourinho.

Portugalac je odbio okriviti umor za ovaj poraz, nakon što je njegova momčad u srijedu imala iscrpljujuću utakmicu u Ligi prvaka protiv Manchester Cityja (1-1).

'Nastojim biti objektivan. Kada moja momčad izgubi, ne želim za poraz kriviti nešto drugo. Neke druge momčadi možda imaju lakši kalendar natjecanja, ali mi ovdje govorimo o vrhunskim profesionalcima. Treba uzeti u obzir mentalnu snagu, ambiciju i momčadski duh. Igrači od 23 ili 24 godine trebali bi biti u mogućnosti odigrati dvije utakmice u četiri dana. Kada pobijedimo, onda svi pobjeđujemo, a kada izgubimo, izgubio je trener. Zašto bi poraz bio moja pogreška'.

Na kraju je Mourinho rekao:

'Moguće je da ćemo prvenstvo završiti s 11, 13 ili 9 bodova iza Barcelone. Utrka je još uvijek otvorena. Mi nismo niti optimisti niti pesimisti. Uostalom, nećemo se fokusirati samo na jedno natjecanje', zaključio je Mourinho.