dok jednom ne smrkne...

Mourinho će puknuti od bijesa: sada glavnu riječ ima igrač kojeg je htio poniziti

28.12.2018 u 18:34

Bionic
Reading

Nakon teškog poraza od Liverpoola (1:3), tadašnji trener Manchester Uniteda, Jose Mourinho, dobio je otkaz, a zamijenio ga je Norvežanin Ole Gunnar Solskjaer

Paul Pogba, francuski reprezentativac i povratnik na Old Trafford, ovu sezonu ne bi pamtio po dobrom da se nije dogodila trenerska smjena. Jer svima je bilo jasno da u odnosnu njega i portugalskog stručnjaka Josea Mourinha ništa ne štima.

Pogba je javno kritizirao Mourinhovu destruktivnu igru, posebno kada bi United imao vodstvo, i to na domaćem terenu. Pogba je pak inzistriao da ima više slobode, da momčad igra napadački i da 'pikira' na velike stvari.

  • +8
Premier liga, Liverpool - Manchester United Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Takvo Pogbino razmišljanje razljutilo je Mourinha, koji mu je oduzeo kapetansku vrpcu, u vrijeme dok je mijenjao ozlijeđenog Valenciju. Zbog toga su u Unitedu zabranili Pogbi istupe pred novinarima.

'Hoćete me ubiti?', pitao je Pogba novinare kada su ga dočekali nakon jedne utakmice i tražili izjavu.

No, dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. Kamera u tunelu snimila je Pogbin govor, okupio je suigrače prije utakmice s Huddersfieldom.

'Igramo kod kuće, kod kuće, zapamtite, presing prvo. Kada krenemo, krećemo svi, kada izgubimo loptu, agresija', objašnjavao je suigračima kako da se kreću po terenu.

'Još jednom, igramo pred svojim navijačima, moramo početi jako, ofenzivno, to je ključ', dodao je Pogba.

Matić je postigao prvi gol, a potom je Francuz zabio još dva i pokazao Mourinhu koliko je nedostataka bilo u njegovoj taktici.