PO NOVE BODOVE

'Moramo biti hrabri, ali nema imperativa'

02.10.2012 u 19:48

Bionic
Reading

Nakon tri domaće utakmice na otvaranju nove sezone rukometaši Croatia osiguranje Zagreba odlaze na prvo gostovanje i to u daleki Minsk, bjelorusku prijestolnicu gdje ih čeka dvoboj 2. kola rukometne Lige prvaka protiv tamošnjeg Dinama (4. listopada)

Nakon pobjede (Sloga) i remija (Vardar) u prva dva kola regionalne SEHA lige, te uvodne pobjede u Ligi prvaka protiv mađarskog Pick Szegeda hrvatski rukometni prvak traži nastavak niza nepobjedivosti i nova dva boda u najelitnijem klupskom natjecanju Europe.

Nakon utakmice protiv Mađara trener Slavko Goluža je naglasio kako je najvažnije da igrači ne podlegnu euforiji, te da ostanu čvrstvo na zemlji.

'Opasno je za svaku ekipu ako poleti, prema tome odmah nakon pobjede nad Szegedom nastojali smo spustiti tenzije. Sjajno je da smo pobijedili Szeged, ali život ide dalje i valja nam se sada okrenuti novim izazovima. Prvo Dinamu, potom Izviđaču i tako redom...Što se tiče atmosfere, ona je radno pozitivna,' rekao je Goluža te se osvrnuo na suparnika.

'U Minsku nas očekuje nova, jako zahtjevna utakmica. Riječ je o ekipi koja igra čvrstu, agresivnu 5-1 ili 4-2 obranu, a ponekad, čak, znaju prebaciti u 3-3 varijantu obrane. Kako ćemo im se suprotstaviti? Znam da to uvijek pričam, ali jedini način je da opet zaigramo našu pokretljivu i čvrstu obranu i da 60-minutnom trkom pariramo protivniku. Protekla dva dana uglavnom smo se spremali kako da najbolje odgovorimo njihovoj 5-1, 4-2 ili 3-3 obrani, ovisno što nam pripreme u datom trenutku,' pričao je hrvatski stručnjak te nastavio:

'Što se tiče napada moramo imati malo više discipline i moramo manje griješiti na visini od deset metara, jer će nas u tom slučaju Ivan Brouka znati iskontrirati. Ne smijemo ponavljati neke rupe koje su nam se događale protiv Szegeda i bilo bi poželjno kada bismo uspjeli svesti igru šest na šest, jer u tom slučaju oni nemaju neke velike šanse protiv nas. Veliki sam optimist. Način na koji dečki treniraju posljednja dva dana ispunio me ponosom i ulio mi jednu dozu samopouzdanja. Momčad je odlično reagirala na sve zahtjeve koje smo stavili pred njih. Mi gore nemamo što izgubiti, idemo tamo na pobjedu, idemo dati sve od sebe i odigrati najbolje što možemo. Eventualnom pobjedom dobivamo jako puno, a pritisak je sigurno veći na njima jer kao domaćini oni su favoriti.'

SLAVKO GOLUŽA
Opasno je za svaku ekipu ako poleti, prema tome odmah nakon pobjede nad Szegedom nastojali smo spustiti tenzije

S koje strane prijeti najveća opasnost?

'Poznajem njihovo desno krilo Dzianisa Rutenku kojega sam gledao kroz mlađe dobne skupine i mogu potvrditi da je riječ o kvalitetnom igraču. Ozlijedio im se golman Dimitrije Pejanović, pa su doveli novog vratara, a najjača oružja su im srednji i lijevi bek. Što se tiče obrane tu im je Prouka najbolji, posebice kada igraju u 5-1 obrani. Ja ga se sjećam još iz vremena kada sam i sam igrao, a on je tada bio u Zaporožju i znam da nam je u takvoj obrani pravio velike probleme. '

Mnogi Zagrebovi igrači u četvrtak će igrati na svojem prvom gostovanju u Ligi prvaka.

'Rekao sam im da moraju biti hrabri. Svi oni imaju apsolutno povjerenje mene i mog stožera. Mi pred njih nismo stavljali nikakav imperativ, dakle nema nepotrebnog pritiska. Momci se moraju boriti, dati sve od sebe i na kraju ćemo vidjeti što će biti. Ja ne sumnjam u njih, obranom koju pokazuju na dva posljednja treninga ulili su mi pregršt povjerenja. Ponavljam, veliki sam optimist...'