francuska liga

Monaco novom pobjedom sve bliže drugom mjestu na prvenstvenoj ljestvici

03.12.2023 u 17:28

Bionic
Reading

Nogometaši Monaca pobijedili su u 14. kolu francuske Ligue 1 na domaćem terenu Montpellier 2:0 te su se dodatno približili drugom mjestu na prvenstvenoj ljestvici

Poveo je Monaco već u devetoj minuti kada je suparničku mrežu naciljao japanski nogometaš Minamino. U 69. minuti gosti su ostali s igračem manje nakon isključenja Kouyatea, a sve je riješeno u 92. minuti kada je Ben Yedder postavio konačnih 2:0.

Monaco je i dalje treći na ljestvici, ali druga Nica ima tek dva boda više. Prvi PSG ima šest bodova više od Monaca.

Brest je bio uvjerljiv na domaćem terenu te je 3:0 svladao Clermont. Bila je to šesta pobjeda Bresta ove sezone, ali je unatoč tome ostao na sedmom mjestu ljestvice. Igrač utakmice bio je Del Castillo koji je postigao dva gola, prvi u 20. minuti iz jedanaesterca te drugi u 51. minuti. Jedan je gol dodao Pereira Lage u 34. minuti. Clermont je i dalje u teškoj poziciji, na pretposljednjem mjestu.

Toulouse i Lorient su odigrali 1:1, a gosti su se poraza spasili u 91. minuti kada je za bod pogodio Dieng. Prije toga je strijelac za domaćina bio Dallinga u 72. minuti.

U prvom nedjeljnom susretu nogometaši PSG-a osvojili su tri gostujuća boda, svladali su Le Havre 2:0. Pobjeda je za Parižane time značajnija jer je ostvarena s igračem manje. Već u 10. minuti francuski prvak je ostao s igračem manje nakon isključenja golmana Donnarumme zbog prekršaja izvan šesnaesterca.

Prvi gol PSG je postigao u 23. minuti nakon točne akcije i vrlo preciznog udarca Mbappea. Sve do 89. minute bilo je minimalnih 1:0, a tada je priču ovog susreta zaključio Vitinha golom za 2:0. PSG na vrhu ljestvice sada ima četiri boda više od drugoplasirane Nice.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati

Standings provided by Sofascore