LIGUE 1

Monaco igra sve lepršavije, a nakon pobjede nad Lyonom i skočio je za čak četiri mjesta na tablici

05.02.2022 u 23:45

Bionic
Reading

Nogometaši Monaca svladali su na svom stadionu Olympique Lyon sa 2:0 (2:0) u dvoboju 23. kola francuskog prvenstva i privremeno su skočili na četvrto mjesto ljestvice.

Najzaslužniji za pobjedu kluba iz Kneževine bio je kapetan momčadi Wissam Ben Yedder koji je već u 2. minuti utakmice prošao po lijevoj strani i idealno ubacio za Jeana Lucasa koji je glavom zakucao loptu u mrežu. U 27. minuti se Ben Yedder našao u ulozi realizatora za 2:0, a asistent je bio Diop. Do kraja utakmice rezultat je ostao nepromijenjen.

Monaco je desetom prvenstvenom pobjedom došao do 36 bodova i s osmog je skočio na četvrto mjesto. Ispred su uvjerljivo vodeći PSG (53), Marseille (43) i Nica (42). Lyon je na osmoj poziciji s 34 boda.

Nogometaši Saint-Etiennea ostvarili su važnu domaću pobjedu u nastojanju da zadrže prvoligaški status, svladavši velikim preokretom Montpellier sa 3:1 (0:1), iako su gosti do 82. minute imali tri boda u rukama.

Wahi je već u 11. minuti donio prednost Montpellieru. Saint-Etienne je do izjednačenja stigao u 82. minuti golom Hamoume, a pobjedu domaćoj momčadi donijeli su Nordin (90) i Khazri (90+2).

Ovom pobjedom Saint-Etienne se privremeno maknuo sa zadnjeg mjesta, a sa 18 bodova je preskočio Lorient (17).