JEDNOSTAVNO: MVP!

Momak u kojeg su svi sumnjali sada je na krovu svijeta!

04.02.2013 u 17:00

Bionic
Reading

Quarterback Baltimore Ravensa Joe Flacco (28) proglašen je najkorisnijim, MVP igračem Super Bowla nakon što su Ravensi u New Orleansu pred 71.024 gledatelja pobijedili San Francisco 49erse 34:31

'Ovo je čudo, presretan sam kao i ostatak momčadi. Teško je opisati riječima kako se sada osjećam. Dečki su bili briljantni', kazao je Flacco koji se upisao u elitu ovog sporta, kada je nakon finala proglašen za MVP-a utakmice, te tako postao 26 quarterback kojem je to pošlo za rukom u dosadašnjih 47 izdanja Superbowla.


Ovaj mladić iz Audubona, iz savezne države New Jersey, posljednjih je pet godina član Ravensa i dosada je bio podcijenjen 'playmaker', igrač u kojeg su svi sumnjali i koji se ni po kojem kriteriju nije smatrao elitnim igračem na svojoj poziciji. Mnogi su mediji i analitičari sumnjali mogu li Ravensi s njim 'ispod centra' ikada otići do kraja i osvojiti pehar Vincea Lombardija.

No, tijekom tek minulog doigravanja, Flacco je potpuno utišao svoje kritičare! Tijekom Super Bowla imao je čak tri dodavanja za touchdown u prvom poluvremenu, a u doigravanju je izjednačio rekord svih vremena po ukupnom broju TD dodavanja (11), kojeg sada dijeli s legendom Joe Montanom. Osim toga, postao je prvi quarterback u povijesti lige koji je u svojih prvih pet sezona ostvario barem jednu pobjedu u doigravanju.

'Kao klinac sam obožavao gledati Joea Montanu, on je bio moj idol. Maštao sam kako ću biti u društvu velikana koji su postali MVP finala i san mi se ostvario', kazao je 1,98 metara visoki Flacco, koji je odigrao gotovo perfektno tijekom cijelog doigravanja, pošto je bacio dodavanjem 1.140 jardi, bez da su mu protivnici u četiri utakmice presjekli ijednu loptu.

Joe Flacco dodaje Boldinu za prvi touchdown protiv 49ersa