TEŠKA OZLJEDA

Modriću slomljena kost, tri mjeseca izvan terena

29.08.2009 u 21:00

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić pretrpio je tešku ozljedu na utakmici četvrtog kola Premiershipa protiv Birminghama

Veznjaku Tottenhama dijagnosticiran je prijelom lisne kosti i prema prvim procjenama, njegov oporavak mogao bi potrajati dva do tri mjeseca.

'Luki Modriću je prema rezultatima prvih obrada dijagnosticirano puknuće lisne kosti (lat. fibula) bez pomaka i već sutra uslijedit će daljnja obrada te ćemo imati detaljnije informacije', službeno je očitovanje liječnika reprezentacije Zorana Bahtijarevića.

'Ono što se u ovome trenutku može kazati, a odnosi se na moguće vrijeme oporavka, jest činjenica da on može potrajati i dva do tri mjeseca. U svakom slučaju, za preciznije prognoze treba sačekati daljnju medicinsku obradu', zaključio je Bahtijarević.

Za one koji ne znaju, riječ je o dugoj kosti koja se nalazi u potkoljenici, s lateralne strane goljenične kosti (lat. tibia), s kojom je uzglobljena na gornjem i donjem kraju.

U 50. minuti je Lee Bowyer žestoko startao na hrvatskog reprezentativca te ga je nagazio po listu desne noge. Modrić je ostao ležati na travnjaku, a nakon nekog vremena je šepajući napustio White Hart Lane.