LUKA OSTAJE U 'SPURSIMA'?

Modriću dvostruka plaća - 90.000 funti tjedno

26.06.2011 u 17:58

Bionic
Reading

Daniel Levy kaže da je pripremio ponudu kojom će uvjeriti Modrića da ostane na White Hart Laneu. Uoči početka pripremaModriću će na stol staviti novi ugovor prema kojem bi mu se plaća udvostručila, sa sadašnjih 45 na 90 tisuća funti

Prodate li Luku Modrića, i ja želim iz kluba, poručio je Gareth Bale

Predsjednik Tottenhama Daniel Levy kaže da je pripremio ponudu kojom će uvjeriti Modrića da ostane na White Hart Laneu. Uoči početka priprema 6. srpnja Modriću će na stol staviti novi ugovor prema kojem bi mu se plaća udvostručila, sa sadašnjih 45 na 90 tisuća funti.

Hrvatski veznjak tako bi postao najplaćeniji igrač Spursa ikada, jer Robbie Keane i Peter Crouch tjedno zarađuju 70.000 funti. U novi ugovor bila bi ugrađena i odštetna klauzula, navodno od 50 milijuna funti, što znači da bi, ako neki klub ponudi tu svotu, Spursi morali pustiti Modrića. Levy je tako siguran da će White Hart Lane i iduće sezone skandirati Luki.

'Izjava koju je dao o želji da zaigra za Chelsea prouzročila je mali kaos u Tottenhamu, ali navijači će biti sretni kada ga ponovno vide, neće mu to zamjeriti', rekao je Daily Mailu izvor iz Tottenhama.

Levy povišenjem plaće želi još jednom Modriću poslati poruku koliko im je važan igrač te ga tako pokušati odvratiti od brojnih ponuda, prije svega one Chelseaja, čiji je novi trener Villas-Boas zatražio od vlasnika kluba Abramoviča da mu dovede hrvatskog veznjaka. Zanimljivo, Chelsea je Modriću spremna dati još veću plaću, čak 130.000 funti na tjedan. Villas-Boas jučer je pak najavio da će Chelsea pod njegovim vodstvom igrati atraktivan nogomet.

'Nisam diktator. Igrači ne mogu pokazati puni potencijal ako ih neko sputava, a meni je njihova kreativnost najvažnija. U nogometu najviše volim nepredvidivost, a igrači mogu biti takvi samo ako su slobodni', rekao je bivši strateg Porta.

Među 10 najbolje plaćenih igrača u Engleskoj nogometaši su iz tek četiri kluba. Manchester Cityja (4), Chelseaja (3), Manchester Uniteda (2) i Liverpoola (1).

W. Rooney (Man. United) 250.000
F. Torres (Chelsea) 220.000
Y. Toure (Man. City) 200.000
C. Tevez (Man. City) 200.000
M. Balotelli (Man. City) 180.000
J. Terry (Chelsea) 150.000
F. Lampard (Chelsea) 140.000
R. Ferdinand (Man. United) 130.000
E. Džeko (Man. City) 130.000
S. Gerrard (Liverpool) 120.000

Napomena: cifre su izražene u funtama

Nekadašnji trener Tottenhama Martin Jol, danas strateg gradskog rivala Fulhama, poručio je svom bivšem klubu da svakako mora zadržati hrvatskog nogometaša Luku Modrića ako se želi ponovno plasirati u Ligu prvaka...

'Ako Spursi zadrže Modrića, to će im dati dobru startnu poziciju za plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone', naglasio je Nizozemac.

Ako Tottenham ovo ljeto ipak odluči prodati Luku, odlazak s White Hart Lanea zatražit će i druga zvijezda Spursa – Gareth Bale, tvrdi Mirror. Ljevokrilni 21-godišnji nogometaš očito smatra da bi bez Modrića klub imao osjetno manje izglede za borbu za vrh Premiershipa i plasman u Ligu prvaka.

S druge strane, Manchester City pomirio se s odlaskom nezadovoljnog Carlosa Teveza, a kao njegovu zamjenu vide napadača Intera Samuela Eto'a. Talijanskom doprvaku ponudili su 25 milijuna eura odštete, a Kamerunac je jučer izjavio da mu je velika želja zaigrati na Otoku.

Sir Alex Ferguson i dalje traži zamjenu za Paula Scholesa. Nakon što je shvatio da im je Modrić preskup, ponudio je 20 milijuna eura za veznjaka Arsenala Samira Nasrija. United se priključio i borbi za napadača Napolija Edinsona Cavanija, a spremni su izdvojiti do 25 milijuna eura.

Najbolji nogometaš svijeta 2006. godine Fabio Cannavaro blizu je potpisivanja ugovora s novim engleskim premijerligašem Queens Park Rangersom.