TO SVE GOVORI

Modrićev trenutak za pamćenje; do toga mogu samo najbolji

06.10.2017 u 20:44

Bionic
Reading

Luka Modrić (32) protiv Finske je ušao u ugledno društvo malobrojnih nogometaša koji su 100 puta oblačili dres reprezentacije

Sudac Danijel Stefanski označio je početak kvalifikacijskog dvoboja na Rujevici, a kapetan Modrić postao je šest hrvatski nogometaš koji je upisao 100 nastupa u nacionalnom sastavu.

Prvi puta je zaigrao u prijateljskoj utakmici protiv Argentine (1. ožujka 2006., Basel) i oduševio. Taj debi jako se spominjao sredinom lipnja ove godine, jer se veznjak madridskog Reala na suđenju Zdravku Mamiću nije mogao sjetiti kada je debitirao zbog čega je navukao bijes dijela javnosti koja je na njegovu amneziju imala posprdne komentare.

Luka Modrić - Euro 2016.

No to je neka druga priča koja nema veze sa sportom, ono što je važno da je za reprezentaciju Modrić uvijek na terenu davao sve od sebe, bio lokomotiva koja je vukla suigrače naprijed. I zato tako dugo traje u momčadi Hrvatske.

Sudjelovao je na pet velikih natjecanja te zabio 11 pogodaka. Ispred njega po broju nastupa još su samo Darijo Srna (134), Stipe Pletikosa (114), Joe Šimunić (105) i Ivica Olić (104) dok se izjenačio sa Darijem Šimićem (100). Kako Modrić igra ni Srnin rekord nije nedostižan.

  • +3
Luka Modrić - 100. nastup za Hrvatsku Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Inače, povodom jubilarnog i važnog nastupa, sportski gigant Nike je dizajnirao za Luku Modrića poseban dres koji simbolizira uspješnu karijeru kapetana reprezentacije.

Dres je poklonjen kapetanu u posebnoj poklon kutiji obilježenoj nekim od najupečatljivijih trenutaka i nastupa tijekom Modrićeve desetogodišnje karijere kao što su:

  • Prva utakmica odigrana u dresu protiv Argentine i Lionela Messija kao glavnog suparnika davne 2006.
  • Prvi gol u utakmici protiv Italije, tadašnjeg svjetskog prvaka, svega par mjeseci nakon prvog nastupa
  • Kvalifikacijski nastup na Wembleyu 2007. za nastup na Europskom prvenstvu 2008
  • Prvi gol na Europskom prvenstvu tijekom utakmice protiv Austrije 2008
  • Nastup na Europskom prvenstvu protiv Španjolske 2012. tijekom koje ga je, unatoč porazu, primijetio Jose Mourinho. Modrićev nastup osigurao mu je transfer iz Tottenhama u Real Madrid.
  • Emocijama nabijena utakmica protiv Srbije 2013.
  • Prva utakmica Svjetskog prvenstva u Brazilu odigrana protiv domaćina 2014.
  • Prva utakmica Europskog prvenstva 2016. u Parizu odigrana protiv Turske tijekom koje je zabio gol i proslavio ga na najemotivniji način