ODMAH UZ ZIZUA, RONALDA....

Modrićev transfer šesti najveći u povijesti Reala

27.08.2012 u 16:20

Bionic
Reading

Luka Modrić definitivno je Realov igrač, što je dobra vijest i za njega, i za Real, ali i za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Šteta je samo što se transfer nije riješio ranije, pa da u punoj formi dočeka početak kvalifikacija za SP, protiv Makedonije, odnosno Belgije početkom rujna

Dakle, osim što je Modrić napokon riješio svoj status, upisao se među velikane 'kraljevskog kluba'. Doduše, još ne svojim igrama, ali to će vrlo brzo, već visinom transfera. Naime, sa 42 milijuna eura (35 odmah plus sedam kroz bonuse), Modrićev je transfer šesti na vječnoj listi najvećih Realovih.

Prvo mjesto drži Portugalac Cristiano Roanldo koji je u Kraljevski klub stigao 2009. iz Manchester Uniteda za 94 milijuna eura. To je ujedno i najveći transfer u povijesti nogometa.

Rasprava na Tribini.hr!

Koliko može Modrić pomoći Realu? Očekujete li ga od početka u prvom sastavu? Uključite se u raspravu na communitiy portalu Tribina.hr


Na drugom mjestu je transfer Zinedine Zidanea iz Juventusa za 75 milijuna eura, dok treće mjesto u povijesti Realovih transfera drži Kaka koji je stigao iz Milana 2009. za 65 milijuna eura. Veću odštetu od Modrića imao je i Luis Figo (60 milijuna eura) kada je dolazio iz Barcelone te Brazilac Ronaldo (45) kada je stigao iz Intera.

TOP 10 Realovih transfera:

1. Cristiano Ronaldo (iz Man.Uniteda u Real) - 94
2. Zinedine Zidane (iz Juventusa u Real) - 75
3. Kaka (iz Milana u Real) - 65
4. Luis Figo (iz Barcelone u Real) - 60
5. Ronaldo (iz Intera u Real) - 45
6. LUKA MODRIĆ (iz Tottenhama u Real) - 42
7. David Beckham (iz Man.Uniteda u Real) - 37
8. Arjen Robben (iz Chelsea u Real) - 36
9. Xabi Alonso (iz Liverpoola u Real) - 35
10. Karim Benzema (iz Lyon u Real) - 35

Ovim transferom Modrić je učvrstio prvo mjesto među transferima hrvatskih nogometaša jer i dosad je bio vodeći (za 22 milijuna otišao je iz Dinama u Tottenham). Na trećem mjestu je transfer Eduarda iz Dinama u Arsenal u iznosu od 15 milijuna eura, dok je četvrti Vedran Ćorluka. Za transfer u Tottenham Londončani su 'modrima' platili 14 milijuna eura, dok pet najvećih hrvatskih transfera zaključuje Mario Mandžukić, koji je ovog ljeta iz Wolfsnurga preselio u Bayern za 12,5 milijuna eura.