ODLIČNE OCJENE

Modrić unatoč sjajnom nastupu propušta El Clasico? Ancelotti ima drugih briga

25.10.2023 u 06:13

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, 38-godišnji Luka Modrić, u Bragi je odigrao još jednu odličnu utakmicu u dresu Reala. I za svoj je nastup dobio treću najvišu (7,7) ocjenu među Kraljevima

Bolje ocijenjeni u Realovom sastavu, a koji je slavio 2:1 kod portugalske Brage, bili su tek Jude Bellingham (8,1) i Eduardo Camavinga (7,9).

Bila je ovo prva utakmica ove sezone koju je Modrić odigrao od prve do zadnje sekunde. Sugeriralo se da će Modrić krenuti zbog navodne ozljede Camavinge, no to očito nije bio razlog, jer Francuz je bio na terenu također cijelu utakmicu.

Ono što je važno jest da je Modrić apsolutno opravdao povjerenje, jer imao je sedam ključnih dodavanja, stopostotnu preciznost s dugim loptama, a od 75 njegovih dodavanja čak 73 bila su točna.

Više od Modrićevom nastupu pronađite OVDJE.

I španjolski su mediji ponovno 'okrenuli ploču' te su hvalili hrvatskog nogometaša. Marca je izvedbu u Bragi nazvala 'savršenom utakmicom Luke Modrića u distribuciji lopte' dok AS naglašava Modrićevo iskustvo te ga uspoređuje s Petrom Panom.

No isto tako AS je dodao da bi, zbog 'potrošenosti', vrlo lako subotnji El Clasico Modrić mogao dočekati na klupi.

U tom stilu govorio je i novinar Carrusel Deportiva Javier Herraez, koji je još uoči utakmice konstatirao:

'I da u ovoj utakmici zabije tri gola, neće biti starter u subotnjem El Clasicu.'

No, tko zna... Daleko je subota. Tim prije što je i trener Carlo Ancelotti nakon utakmice potvrdio da je Jude Bellingham u problemu.

'Mislim da njegov nastup na El Clasicu nije pod upitnikom. To je bio blagi udarac, blaža ozljeda i nadam se da će biti spreman. U svakom slučaju, mora na pretrage', rekao je Ancelotti, ali s dozom opreza.

  • +11
Braga - Real Madrid 1:2 (3. kolo Lige prvaka) Izvor: Profimedia / Autor: MIGUEL RIOPA / AFP / Profimedia