ŠPANJOLSKI SUPERKUP

Modrić u Saudijskoj Arabiji može stići na korak od nevjerojatnog dostignuća, evo kojeg

09.01.2024 u 08:14

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić (38) otišao je sa suigračima iz Real Madrida u Saudijsku Arabiju kako bi zaigrao na španjolskom Superkupu nadajući se osvajanju 24. trofeja s "Kraljevskim klubom"

Kapetani momčadi Nacho Fernandez i Modrić imaju po 23 trofeja osvojena s Real Madridom pa ih samo dva dijele od rekordera, bivših klupskih igrača Marcela Vieire i Karima Benzeme, koji su ih osvojili po 25.

Upravo je Marcelo u ponedjeljak posjetio bivše suigrače u klupskom kampu u madridskom sjevernom predgrađu Valdebebas. Ondje se zagrlio i fotografirao s Modrićem poželjevši njemu i ostalima sreću u Rijadu gdje će u srijedu igrati u polufinalu s Atletico Madridom.

"Momčad Real Madrida mi izgleda jako dobro," rekao je Marcelo (35) za Real Madrid TV nakon što je ondje pogledao trening. "Uvijek dobro treniraju, a nadam se da će osvojiti Superkup," dodao je.

Marcelo je treneru Carlu Ancelottiju donio na poklon dres brazilskog Palmeirasa u kojem je u studenom osvojio Copu Libertadores, južnoameričko klupsko prvenstvo.

"Bio sam razgovarao s njime prije finala Cope Libertadores prilikom čega mi je rekao da će biti za Fluminense. Znam da su svi 'madridisti' bili za mene", rekao je brazilski lijevi bek.

U drugom polufinalnom susretu u Saudijskoj Arabiji snage će u četvrtak odmjeriti Osasuna, hrvatskog napadača Ante Budimira (32), i Barcelona.

Španjolski Superkup je prošle sezone osvojila Barcelona pobjedom od 3-1 nad Real Madridom.

Modrić, koji igra za Real Madrid od ljeta 2012., osvojio je četiri španjolska Superkupa. To natjecanje, u kojem igraju tri najbolje plasirane momčadi španjolskog prvenstva iz prošle sezone i finalist kupa Osasuna, održava se u Saudijskoj Arabiji jer je bivši predsjednik španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales potpisao 2019. ugovor prema kojem će se ono igrati do 2025. u toj naftom bogatoj zemlji vrijedan 240 milijuna eura.

Ugovor je obnovljen u ljeto 2021. pa će se španjolski Superkup igrati ondje do 2029.