U WALES PO POBJEDU

Modrić:Tragedija i rat se ne zaboravljaju, ali to je prošlost

23.03.2013 u 09:00

Bionic
Reading

Luka Modrić posljednjih tjedana igra na nivou kakvom samo on zna. Nakon mjeseci prilagodbe, kao i poneke kritike na svoj račun, Luka je dokazao da spada u svjetski vrh. Raspoložen je bio i u dvoboju protiv Srbije

Isti oni koji su u dodatnim kvalifikacijama za Euro 2012. razbili Tursku, a bili su to Ivica Olić i Mario Mandžukić, bili su junaci pobjede i nad Srbijom. Pobjede koja je Hrvatsku ostavila na vrhu skupine, ali i koja je sada Srbiju gotovo izbacila iz konkurencije za odlazak u Brazil. No, uz ovaj dvojac bundesligaša, impresivno je odigrao i Luka Modrić, koji se iz tjedna u tjedan diže u formi. Baš onako kako je i izbornik Štimac najavljivao.

'Bili smo vrlo dobri u prvom poluvremenu, ali smo u drugom dijelu malo popustili, pa su Srbi malo pritisnuli. Međutim, posve smo zasluženo pobijedili i jedino što mogu reći jest da smo presretni', pričao je zadovoljni, ali nimalo euforični Luka Modrić.

Naravno, kao i svi bio je oduševljen atmosferom, međutim, uvjeren je Luka da je moglo i glasnije.

'Ne bih želio da ispadne da nekoga kritiziram ili da nečim nismo zadovoljni. Međutim, moj je dojam da je u nekim trenucima moglo biti i glasnije. Nosili su nas navijači i zato im puno hvala.'

Emocija je u ovoj utakmici bilo jako puno. Nepotrebno je govoriti zbog čega, a mračnu stranu te nedavne povijesti na svojoj koži osjetio je i Luka. No i na tom ispitu pokazao je veliku mirnoću.


'Rat i tragedija se ne zaboravljaju, ali to je prošlost i tako se prema tome trebamo odnositi. Posebno mi sportaši.'

Modrić je kratko najavio i dvoboj u Walesu, u kojem će se susresti s bivšim suigračem Garethom Baleom, s kojim je nosio dres 'spursa'.

'Čuli se jesmo, ali nismo previše pričali o utakmici. Vidjet ćemo se u utorak i možda nakon dvoboja popričati još. Mi se moramo koncentrirati na ovu utakmicu kako bismo uzeli i ta tri boda. Neće nam biti lako jer riječ je o neugodnoj i dobroj momčadi', zaključio je Modrić, a njegove je riječi potvrdio još jedan bivši 'spurs' Niko Kranjčar.

'Bale je uz Messija možda igrač trenutno u najboljoj formi. Zato nam sigurno neće biti lagano. Međutim, mi moramo u Walesu uzeti tri boda jer samo s njima ova pobjeda protiv Srbije dobiva na težini. I tek nakon nje ćemo moći početi razmišljati o Brazilu i Copacabani', zaključio je Kranjčar.

A taj se dvoboj protiv Walesa igra u utorak, 26. ožujka, u Swanseaju, s početkom u 20.30 sati po srednjeeuropskom vremenu.