TREBA MU VREMENA

'Modrić je poput djeteta koje mora rasti s ekipom '

16.10.2012 u 12:11

Bionic
Reading

Luka Modrić još se nije uspio nametnuti u madridskom Realu, ali za što postoje i valjani razlozi. A jedan od njih svakako je taj što tijekom ljeta nije odradio pripreme. No, čovjek koji ga je iz Dinama doveo u Tottenham, Španjolac Ramos stao se u obranu hrvatskog veznjaka. Baš kao i njegov aktualni trener Jose Mourinho

'Dvojbe oko Luke Modrića u Madridu i Španjolskoj sve su glasnije. Skroman start karijere u Real Madridu, međutim, ne znači baš ništa', tvrdi Juande Ramos.

Današnji trener ukrajinskog Dnjipra, koji je kratko razdoblje karijere vodio Real Madrid, a Modrića 2008. godine doveo u Tottenham iz zagrebačkog Dinama, izjavio je to za madridski sportski dnevnik AS.

'Nemam nikakve sumnje da je Modrić fantastičan nogometaš. Njegove kvalitete nisu niti najmanje upitne', kazao je španjolski stručnjak dodavši:

'Sve je u njegovu slučaju samo pitanje vremena. Da bi se dokazao, morat će se truditi naporno i dugotrajno, ali uopće ne dvojim da će uspjeti'.

Nakon brojnih kritika kojima ga je podvrgao dio španjolskih medija posljednjih dana, u obranu Luke Modrića je stao trener Real Madrida Jose Mourinho.

Hrvatski nogometaš je u zadnjim trenucima ljetnog prijelaznog roka stigao u Madrid iz Tottenhama. Unatoč nekim bljeskovima, još uvijek nije uspio izboriti mjesto u udarnoj postavi, a dio tiskovina tvrdi da je Mourinho nezadovoljan njime, odnosno da nije dobio od njega ono što je očekivao. Sam portugalski stručnjak je to demantirao u razgovoru za Realovu službenu web-stranicu.

'Modrić je sjajan igrač i mislim da je Santiago Bernabeu već vidio dašak njegove fantazije. No, treba ga pustiti na miru', rekao je Mourinho i dodao:

'Luka je poput djeteta kojem treba dopustiti da raste zajedno s ekipom. Nije mu potrebno individualno sazrijevanje jer je on već sada sjajan igrač. Ali, mora nastaviti s taktičkim sazrijevanjem i naučiti što treba raditi unutar momčadi'.