Marca sve doznala

Modrić danas potpisuje za Real, procurili detalji ugovora!

16.08.2012 u 10:25

Bionic
Reading

Sapunica oko prelaska Luke Modrića iz engleskog Tottenhama u Real Madrid napokon je izgleda došla do posljednjeg nastavka

Naime, španjolski (madridski) dnevni sportski list Marca na svojoj naslovnici donosi veliki naslov o nogometnom tržištu koje bi trebalo eksplodirati u iduća 24 sata.

Kao glavni protagonisti navedeni su Modrić (iz Tottenhama u Real), Javi Martinez (Athletic Bilbao – Bayern), Alex Song (Arsenal – Barcelona) i Fernando Llorente (Athletic Bilbao – Arsenal ili Manchester United).

Kad je u pitanju Modrić, Marca piše da su se Tottenham i Real Madrid dogovorili oko transfera. Londonski Premierligaš još uvijek zadržava stvar iz taktičkih razloga, dok ne osigura Modrićevu zamjenu, i to u vidu Portugalca Joaa Moutinha ili Francuza Yanna M'Vile.

Marca piše kako će Modrić potpisati četverogodišnji ugovor i igrati za godišnju neto-plaću od 4,5 milijuna eura. Dosad je u Tottenhamu, navodi isti izvor, igrao za oko 2,5 milijuna eura neto, te odbio ponudu kluba sa stopostotnom povišicom.

To znači da će Modrić u četiri godine zaraditi neto 18 milijuna eura i to bez bonusa po čemu će postati jedan od najbolje plaćenih sportaša u Hrvatskoj.

Također je odbio ponudu PSG-a koji je za njega bio spreman platiti 40 milijuna eura odštete te mu godišnje platiti 5,3 milijuna eura neto. Njegova je želja od početka, navodi Marca, bio samo Real, makar će u Madridu zarađivati najslabije od triju raspoloživih opcija.

Svoj je trenutak, ako je vjerovati Marci, napokon dočekao, odnosno dočekat će ga tijekom današnjeg dana, 16. kolovoza.