SUPERSPORT HNL - 17. KOLO

Modri pod pritiskom, jer 'minus' je sve veći; evo gdje gledati Slaven Belupo - Dinamo

04.12.2023 u 09:39

Bionic
Reading

Današnjim dvobojem u Koprivnici (17 sati, MAXSport 1, MAXtv) između Slaven Belupa i Dinama završava 17. kolo SuperSport HNL-a. Gosti iz Zagreba prošlog su tjedna gostovali u dalekom Kazahstanu, te su zbog iscrpljujućeg putovanja ovaj okršaj pomaknuli na ponedjeljak

Stadion Ivan Kušek Apaš domaćin je posljednjoj utakmici 17. kola SuperSport HNL-a. I sigurno neće biti baš 'blagonaklon' ni domaćinu, Slaven Belupi, ali ni gostu, Dinamu, jer 'minusi' su okovali središnji dio Hrvatske.

No, igrati se mora. A Dinamo mora osvajati bodove, kako bi ostao u utrci s Hajdukom za naslov prvaka. U četvrtak su igrači Sergeja Jakirovića stigli do pobjede u Kazahstanu kod Astane te dobili 'meč-loptu' za prolazak u euro-proljeće. Na krilima tog uspjeha, kojim bi se popravio dojam blijede jesenske polusezone, Dinamo želi nastavak pobjedničkog niza.

'Dugo nismo imali dvije uzastopne pobjede, gotovo dva mjeseca, a ove su nam bile iznimno važne, i protiv Osijeka u prvenstvu i protiv Astane s ciljem prezimljavanja u Europi. Jasno je da svaka pobjeda diže samopouzdanje, mislim da smo na dobroj razini, ali imamo prostor za napredak u našoj igri. Svjesni smo i propusta koje smo imali, a sad ćemo ih, analizirajući odigrano, pokušati ispraviti i odigrati još bolje u svim segmentima nogometne igre', istaknuo je Dinamov trener Sergej Jakirović.

Plavi će utakmicu u Koprivnici dočekati nakon što su prošli dug put od Astane do Zagreba uz nagomilani umor, a sad ih čeka i iznimno hladno vrijeme, tvrd teren...

'Sve nam je jasno, ali mislim da su se dečki dobro regenerirali koliko su mogli u ova dva dana. Još ćemo na treningu vidjeti tko će sve biti na dispoziciji. Nekoliko je rovitih igrača i njihov je nastup pod upitnikom. Znamo da nas čeka zahtjevan teren, ali prosinac je, moramo se maksimalno prilagoditi uvjetima, pokušati odigrati što bolje možemo i osvojiti tri boda'.

U kakvom su stanju Stefan Ristovski i Marko Bulat?

'Obojica osjećaju posljedice udaraca sa zadnje utakmice pa bih, na upit o njihovu nastupu, više rekao 'ne' nego 'da'. Izvan pogona su i Deni Jurić i Josip Drmić'.

Slaven Belupo u zadnjoj je prvenstvenoj utakmici svladao Lokomotivu u Kranjčevićevoj s 3:1.

'Igraju na svom terenu, ali bit će dosta i naše publike. To je nova utakmica, novo dokazivanje. Kolega Roy Ferenčina već je određeno vrijeme u Slaven Belupu, vide se pomaci koje je napravio, pogotovo u toj zadnjoj utakmici protiv Lokomotive. Moramo biti maksimalno koncentrirani, a najviše na ono što mi radimo jer, uza sav respekt prema domaćinu, mi možemo najviše utjecati na igru', dodao je Jakirović.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Slaven Belupo u skupini je četriri kluba koja imaju 17 bodova, te su razmještena od 6. do 9. mjesta. Jasno, domaćinima također treba pobjeda kako bi se primaknuo klubovima iz gornjeg dijela tablice.

A evo čemu se nada trener Farmaceuta Roy Ferenčina.

'Svi znamo o kakvoj se momčadi radi kada pričamo o Dinamu, ali čeka ih teška utakmica u ponedjeljak. Vjerujemo u nas, a ono što posebno budi optimizam je način na koji igrači rade na treningu. Moramo ponoviti prezentaciju iz Kranjčevićeve i biti na našem maksimumu. Ako bude tako, imamo se pravo nadati dobrom rezultatu'.

Mnogi sugeriraju kako će ovo biti ujedno i utakmica u kojoj bi se krilni igrač Belupa Kosovar Arber Hoxha, mogao prezentirati čelnicima Modrih, odnosno treneru Jakiroviću, koji bi ga, navodno, rado želio dovesti u Maksimir u nadolazećem prijelaznom roku.

Standings provided by Sofascore