PROBLEM SP-A U KATRU

Moćni klubovi zaprijetili Fifi: Nećete preko naših leđa!

08.10.2014 u 22:38

Bionic
Reading

Predsjednik udruge europskih nogometnih klubova Karl Heinz Rummenige ispred svoje je organizacije upozorio čelnike Fife da će termin SP-a u katru ovisiti isključivo o sami klubovima i njihovoj volji za pregovorima

Legendarni Nijemac prvo je iznio stav udruge klubova vezan uz zabranu TPO-a (treće vlasničke strane) uz nogomet:' Podržavamo takvu odluku, ali klubovima će trebati godine da se adaptiraju na novu situaciju i apeliramo na Fifu da uvede tranzicijsko razoblje u provođenju ove zabrane.'

Isto ako Rummenige je bio nedvosmislen i po pitanju održavanja SP-a u Katru 2022. godine. Mnogi upozoravaju da se taj mundijal zbog nesnosnih vrućina mora održati tijeko zime, ali Rummenige upozorava.

'Jasno je da je odluka koja je bila donešena odnosila na ljetni period. Sve zainteresirane strane moraju krenuti od te početne točke. Ako će se događati kakve veće promjene u erminima u tom odlučvanju klubovi će imati ključnu ulogu i čelnicima Fife mora biti jasno da nećemo mi (klubovi) biti ti koji će plaćati razliku,' ne okoliša nekadašnji napadač i nastavlja u konkretnom stilu.


'Ako sve zaintersirane strane budu zagovarale zimsku opciju sjest ćemo i razgovarati. 76 posto igrača s dva posljednja mundijala došli su iz europskih klubova, dakle naše organizacije, i znamo da je i njima u intersu da se igra u humanijim uvjetima. Ali zimski mundijal posve bi poremetio klupski kalendar i prouzročio gubitke. Mi ih nećemo platiti, i tek kada to postane jasno svim stranama u pregovorima mogu računati na nas kao partnere,' oštro završava Rummenige.

Prevedeno, Fifa će morati platiti milijune (ako ne i milijarde) odštete klubovima koji šalju igrače na SP, inače će moćna ECA stopirati prebacivanje mundijala u za igrače i gledatelje humaniji zimski termin.