KUCAJU NA VRH

Moćne rukometašice slomile i Crnu Goru

03.08.2012 u 17:09

Bionic
Reading

Ženska rukometna reprezentacija je nakon iznimno izjednačenog dvoboja svladala Crnu Goru rezultatom 27:26 (12:12) i tako ispisala ozbiljnu kandidaturu za prvo mjesto svoje skupine

Nakon uvodnog poraza od Brazilki, rukometašice su svladale Angolu, Rusiju i Crnu Goru te konkurenticama poslale poruku da s pravom mogu računati na borbu za medalju.

Budućnost je klupski prvak Europe, a Crnogorke stalne sudionice završnica velikih natjecanja, ali u vrlo napetom dvoboju Hrvatice su pokazale malo više i sada mogu biti najbolja momčad svoje skupine. Naime, čeka ih ogled protiv nedoraslih Britanki i, svlada li rusija Brazil s jednim golom razlike, zatvorit će se krug na vrhu u kojemu će iznad svih biti Hrvatska.

Prvo poluvrijeme protiv Crnogorki obilježio je slabiji dan hrvatskih vratarki i sva četiri promašena sedmerca, dok je Crnu Goru u egalu održavala izvrsna Radičević.

U nastavku naše vratarice nisu uspjele ostaviti bitniji trag, ali profunkcionirao je napadački arsenal predvođen teško zaustavljivom Andrejom Penezić i Hrvatska je krenula prema pobjedi. Naravno, i Crnogorke su imale što reći, a kontinuirana izjednačenja uglavnom je potpisivala ponajbolja rukometašica proteklog desetljeća Bojana Popović.

Ipak, u završnici je hrvatski izbornik Vladimir Canjuga bolje vodio svoje trupe (crnogorski kolega je nespretnim pozivanjem minute odmora poništio jedan gol Radičević), cure su ostale čvrste do kraja i slavile pobjedu koja im nudi ogromnu mogućnost za barem drugo mjesto u skupini. Naravno, u nedjelju još moraju svladati domaćice.

Hrvatsku je predvodila Penezić s devet golova, dok su Tatari i Horvat zabile po pet, u crnogorskim redovima Popović je zabila deset, a Radičević i Bulatović po pet. Srećom, uprskale su polukontru u zadnjem napadu i Hrvatska je proslavila pobjedu koja dokazuje da su naše cure sastavni dio samog svjetskog vrha. Ako smanje oscilacije kroz utakmice, u čemu se već danas vidio lijep napredak, mogu pronaći mjesto i na pobjedničkom postolju olimpijskog turnira.