Fati potpisao

Mnogi su ostali u čudu kada je objavljena vijest o Messijevom nasljedniku u Barceloni i tajni iz njegova ugovora; je li ovo očekivano?

21.10.2021 u 12:26

Bionic
Reading

Nakon što je Lionel Messi napustio Barcelonu sve su oči, barem kad asu navijači u pitanju, uprte u 18-godišnjeg tinejdžera Ansua Fatija kojeg su mnogi proglasili njegovim istinskim nasljednikom

Iako Barcelona proživljava teško razdoblje, u eri nakon Messija, iz kluba je stigla vijest kako je Ansu Fati potpisao novi ugovor s klubom koji ga veže do ljeta 2027. godine.

No, više od svega mnoge je zaintrigirala odštetna klauzula od čak milijardu eura (ugovor je poslovna tajna, ali je ipak objavljena ključna stavka!). Dakle, čelnici Barcelone otišli su korak dalje i dodatno su se osigurali ako netko od bogatih klubova – a arapski milijarderi ne pitaju za cijenu – žele otkupiti njihovu mladu zvijezdu. Mnogi su ostali u čudu kada su čuli koliko iznosi odštetna klauzula, a s druge strane to se čini i logično. Tko ga želi mora jako puno platiti!

Uostalom koliko je tinejdžer Ansu Fati već sada važan za Barcelonu vidjelo se u prošlim utakmicama, a o tome je govorio i trener Ronald Koeman koji ga je nahvalio. A činjenica jest kako je Fati odabirom Messijevog dresa s brojem 10 poslao svima jasnu poruku. Jasno je kako želi ispisati povijest kluba na sličan način kao i Messi. A u kojem će smjeru ići njegova karijera ovisi o puno faktora…

Podsjetimo, Fati je propustio početak sezone zbog ozljede, a nakon što se vratio na tri utakmice zabio je dva gola i upisao jednu asistenciju.

Ukratko, nova Barcelona se počela graditi oko Fatija na sličan način kako se prije 15ak godina gradila oko Messija.

Podsjetimo, sličnu stvar – kada je odšteta u pitanju – čelnici Barcelone napravili su i kada je u pitanju 18-godišnji Pedri (Pedro Gonzalez). Tko želi tog nadarenog klinca također mora platiti milijardu eura!

  • +11
FC Barcelona - Dinamo Kijev, nogomet, Liga prvaka, 20.10.2021. Izvor: EPA / Autor: Alejandro Garcia