BROJKE SVE GOVORE

Neuništivi Gerard Pique spasio Barcelonu te došao do tri rekorda Lige prvaka; ulovio je brazilskog 'bombardera' Roberta Carlosa

21.10.2021 u 10:23

Bionic
Reading

Barcelona je nakon dva poraza i razlike pogodaka 0-6 u prve dvije utakmice skupine E napokon pobijedila, a strijelac jedinog gola bio je Gerard Pique koji je na tome susretu ostvario neka osobna postignuća

Katalonski velikan teškom mukom je srušio kijevski Dinamo na Camp Nou s 1:0 pa su tako sada Kijevljani ostali na dnu ljestvice. Utakmicu je odlučio najiskusniji igrač Barcelone. Gerard Pique je pogodio gostujuću mrežu u 36. minuti. Stoper Barcelone došao je i do nekih zanimljivih brojki u Ligi prvaka.

Postao je rekorder, odnosno najstariji igrač Barcelone koji je zabio u dresu katalonskog kluba u ovom natjecanju, jer je zatresao mrežu u dobi od 34 godine i 260 dana te je tako nadmašio Brazilca Sylvinha koji je bio star 34 godine i 241 dan kada je u prosincu 2008. bio strijelac protiv Šahtara.

  • +11
FC Barcelona - Dinamo Kijev, nogomet, Liga prvaka, 20.10.2021. Izvor: EPA / Autor: Alejandro Garcia

To nije sve od Piquea, jer je Barcelona pobijedila u svih 14 utakmica u Ligi prvaka u kojima je zabio, takav učinak nema nitko, te je i u tu rekorder.

Ni tu nije kraj, jer je ovo Piqueu bio 16. pogodak u elitnom društvu (Barcelona 14, Manchester United 2) te se izjednačio na samom vrhu ljestvice braniča s najviše golova s Brazilcem Robertom Carlosom. Neuništivi!