SPORT I POSAO

Mnogi bi se trebali ugledati na Novigrad

18.07.2014 u 17:09

Bionic
Reading

Istarski Novigrad definitivno ne treba brinuti za svoju promidžbu. Jer kada vam u goste dođu Manchester City ali i Serena Williams onda je jasno da će se vama čuti i pričati svugdje u svijetu

A toga svega ne bi bilo da u Novigradu već godinama ne ulažu u objekte i infrastrukturu. Hotelski je smještaj, a tu prije svih mislimo na Maestral i Lagunu, na visokom nivou, koji zadovoljava potrebe i ovih vrhunskih sportaša. Serena Williams, najbolja svjetska tenisačica u nekoliko je navrata baš u tertani Maestrala odrađivala kondicijske treninge, a nakon kojih planira osvojiti i US Open.

Osim toga, uz novu dvoranu, Novigrad ima i pet nogometnih terena, od čega su dva s umjetnom travom, na kojima su samo ove godine, u raznim terminima, trenirali brojni klubovi, njih više od 100.
A osim Manchester Cityja, u Novigradu su trenirali i Bologna, Žalgiris, Northampton..brojni slovenski, mađarski, rumunjski te BiH prvoligaši ali i predstavnici hrvatske MAXtv Prve lige.
No, da u Novigradu ne misle samo na sebe svjedoči i odlična suradnja s gradovima Umagom, Motovunom... I njima će u 'inspekciju' poslati svoje vrijedne goste, koji bi trebali svjedočiti ATP turniru u Stella Marisu ali i upoznati se s ljepotama Motovuna. Htjeli su im organizirati i posjet Istralandu, no mladi su nogometaši posvećeni isključivo nogometu, pa bi ih vodene atrakcije u novootvorenom aquaparku samo dodatno iscrpile te su Vieira i šef škole Mark Allen ipak odlučili ovu atrakciju zaobiči.