CEV KUP

Mladost u Europi napravila korak naprijed, trener Gačić nezadovoljan igrom

17.11.2021 u 22:36

Bionic
Reading

Odbojkaši Mladosti pobijedili su u srijedu na gostovanju u uzvratnoj utakmici 32-finala odbojkaškog CEV kupa češku momčad Usti nad Labem sa 3:1 (21:25, 25:21, 25:23, 25:21) i plasirali se u 16-inu tog natjecanja

U prvoj utakmici prošlog tjedna u Domu odbojke bilo je 3:0 (26:24, 25:23, 25:12) za Mladost, pa su Zagrepčanima praktički za prolaz bila dovoljna i dva osvojena seta, točnije, jedan bod.

Slovenski trener na klupi mladostaša Radovan Gačić ipak na kraju nije bio do kraja zadovoljan.

'Očekivao sam baš takvu utakmicu kakva je na kraju i bila, iako sam se nadao da ćemo bolje ući u susret. Jer, mi smo katastrofalno krenuli, pogotovo u napadu. Srećom smo odlično igrali u bloku i u obrani. Pripremili smo puno kontranapada, ali je realizacija bila ispod svakog nivoa. Onda smo u drugom setu počeli igrati dobro, kontrolirali cijeli set, i konačno počeli treći kako treba. Imali smo dva-tri poena prednosti, oni su se malo vratili, čak i poveli za kratko, ali smo nekim taktičkim izmjenama uspjeli osvojiti još tri poena koja su nam donijela taj jedan bod i plasman dalje. Zato je četvrti set bio nekako drugačiji, svi smo htjeli što prije završiti susret. Naš cilj je ostvaren, pobijedili smo, otišli u slijedeći krug, ali igrom nismo zadovoljni'. 

'U utakmicu smo ušli pomalo nervozno, dok je domaćin krenuo od starta vrlo odlučno. Prvi set su zasluženo dobili, igrali su vrlo agresivno, međutim mi smo se u  drugom setu malo smirili i uozbiljili i nastavili njihovim tempom. Bila je to dobra utakmica i čestitam suigračima na pobjedi, što nam se ostvarila želja da nastavimo dalje u CEV kupu i da zaigramo protiv jake Monze što nam je veliki motiv', izjavio je nakon utakmice Petar Višić, prvi organizator igre Mladosti.

Najučinkovitiji kod Mladosti bio je Silva Franca sa 20 poena, ali i prijermom servisa od 83 posto, Boris Buša dodao je 15 poena, Krunoslav Nikačević 13, a Ivan Zeljković 11, ali i fantstičnih 88 posto prijema servisa. 

Mladost je bila dvostruko bolja na bloku (12-6), u napadu (53-44). dok je servis identičan (6-6). Osim standardne postave Višić-Franca, Buša-Zeljković, Nikačević-Gajić i libero Smiljanić, ulazili su još u igru, i to u ključnom trećem setu Cvanciger i Vlašić, te Repek i Jakovac u četvrtom.  

Prva utakmica 16-ine finala CEV kupa protiv Monze igra se 9. prosinca, u gostima.