KVALIFIKACIJE ZA LP

Mladost spasila tri meč lopte i osvojila bod, ali pobjeda je pripala Asterixu

24.10.2023 u 18:12

Bionic
Reading

Odbojkašice zagrebačke Mladosti porazom su započele završni kvalifikacijski turnir za Ligu prvakinja u rumunjskom Blaju, gdje ih je s 3:2 (-19, 21, -13, 24, 15-9) pobijedila belgijska ekipa Asterix Avo.

Iako su ostale bez pobjede u odlučujućem setu, zagrebačke odbojkašice su zapravo dobile bonus što su ga uopće igrale, jer su u četvrtom spasile čak tri povezane meč-lopte (24:21) i nizom od pet poena osigurale bod u ovom dvoboju.

Prije dva tjedna, u prethodnom krugu kvalifikacija za Ligu prvakinja, Asterix Avo je svladao Mladostašice s 3:0 pred njihovim navijačima.

U izjednačenom dvoboju presudio je veći broj pogrešaka hrvatskih prvakinja (32:19), jer su svi ostali statistički parametri bili ujednačeni.

Andrea Mihaljević i Aida Mehić su donijele po 15 poena za Mladost, dok je za njih 14 zaslužna Aurora Papac. U belgijskoj ekipi su najučinkovitije bile Manon Stragier s 22 poena i Iris Vos s 18.

U drugom meču današnjeg programa (18 sati) će igrati domaća Alba i slovačka Povazska Bystrica.

Mladost će u u srijedu, u 2. kolu, igrati protiv Albe, od 18 sati po srednjoeuropskom vremenu, a posljednji okršaj imat će sa slovačkom ekipom.

Pobjednik i drugoplasirana ekipa s ovog turnira će u ovoj sezoni igrati u grupnoj fazi Lige prvakinja, dok će preostale dvije ekipe nastaviti natjecanje u šesnaestini finala Kupa CEV.

Standings provided by Sofascore