euro u-21

'Mladi vatreni' sutra igraju protiv Španjolske: Svi smo se poslije Ukrajine osjećali loše...

23.06.2023 u 14:11

Bionic
Reading

Izbornik Dragan Skočić i golman Dominik Kotarski najavili su drugu utakmicu Hrvatske U-21 reprezentacije na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj i Gruziji, koju 'mladi vatreni' igraju u subotu 24. lipnja od 20.45 sati protiv Španjolske

Hrvatska je EURO U-21 otvorila uvjerljivim 2:0 porazom od Ukrajine, pa se sada 'mladi vatreni' moraju vaditi protiv Španjolske koja je jedan od favorita ovog natjecanja.

'Nakon analize vidjeli smo detalje i došli do nekih zaključaka, mislim da imamo jasnu sliku. Španjolska je jako organizirana momčad, s rotacijama i konceptima, s dosta dubine, pri čemu su bokovi njihovo najjače oružje', kazao je u najavi sutrašnje utakmice izbornik Dragan Skočić te nastavio:

'Cijeli sam život blizak španjolskom nogometu, trenirali smo već neke varijante kako se postaviti protiv njih. Svi smo se poslije Ukrajine osjećali loše, no pokušali smo već istu večer igrače dovesti u red, da prebace misli na sljedeću utakmicu. Svjesno smo da ne možemo vratiti što smo izgubili, ali i da se možemo vratiti kroz dvije sljedeće utakmice. Vjerujem da možemo do dobrog rezultata.'

  • +3
Europsko prvenstvo U21: Hrvatska-Ukrajina, 21.6.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Eduard Vinatoru/PIXSELL

Slično razmišlja i golman 'mladih vatrenih' Dominik Kotarski.

'Ne bismo se trebali zamarati onime što je bilo prije, sada moramo u ove dvije utakmice napraviti sve u svojoj moći da pobijedmo i prođemo dalje. Sve je u našim rukama. Nema pritiska, nismo mi loša momčad pa da razmišljamo samo kako primiti što manje golova. Imamo moć i znanje da pariramo Španjolskoj, koja je dobra momčad, no ne treba nikoga previše uzdizati, trebamo gledati sebe i odigrati najbolje što znamo', kaže Kotarski.

Standings provided by Sofascore